ȘTIRI

Teza de licență scrisă de Titu Maiorescu și teza de doctorat a Zoiei Ceaușescu, cu semnătura și dedicația fiicei lui Nicolae Ceaușescu, sunt scoase la licitație joi, 2 februarie, alături de o impresionantă colecție de cărți rare, ediții princeps, cu semnătura olografă a unor scriitori celebri, dar și alte documenteAfla mai multe!

Inspectorii ANI dau o lovitură decisiv  PNL. I-au făcut dosar penal unuia dintre liderii imporanți ai partidului. Au sesizat parchetul pe motiv de Conflict de interese, Folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane și Fals în declarații. Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de CasațieAfla mai multe!

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu aruncă în aer justiția din România și confirmă că ”statul paralel” încă mai există în tot sistemul judiciar. Predoiu a dezvăluit în cadrul unei emisiuni la Europa FM, că el știe deja sentința dintr-un dosar de la Curtea de Apel București, care are termen 7 februarieAfla mai multe!

O mașină cu muncitori s-a răsturnat marți, într-o carieră minieră din Gorj. Din păcate, trei muncitori și-au pierdut viața, iar alții 12 au fost transportați la spital în stare gravă. A fost instaurat planul roșu de intervenție după accidentul produs la Cariera minieră Jilţ din comuna Mătăsari, județul Gorj. PersoaneleAfla mai multe!

Prima aeronavă de supraveghere NATO a aterizat marți, la Baza 90 Transport Aerian din Otopeni. Mai urmează să aterizeze încă două astfel de aeronave ale alianței, în România. Aeronave AWACS (Airborne Warning and Control System) din cadrul Forței Aeropurtate a NATO de Avertizare Timpurie și Control (NATO Airborne Early WarningAfla mai multe!

Job-ul visurilor tale tocmai a devenit realitate: acum ai șansa să fii plătit ca să dormi! Cel mai important brand de articole pentru somn din lume, Emma, ​​oferă un salariu lunar de 800 EUR/lună celor care vor să le testeze produsele. Rolul principal al unui Specialist în Somn va fiAfla mai multe!

După o pauză de două săptămâni, prilejuite de sărbătorile de final de an, s-au reluat lucrările la pasajul Doamna Ghica din Sectorul 2 al Capitalei.  Muncitorii firmei din Italia care sudează piesele din tablierul metalic ce trebuie montat în intersecție pentru a continua lucrările la pasaj, au reluat activitatea. Sâmbătă,Afla mai multe!

Cinematograful din Zalău a fost reabilitat și municipiul are o nouă bază sportivă. Ministrul Cseke Attila a inaugurat vineri, în Zalău, județul Sălaj, două investiții care asigură accesul la sport, cultură și recreere. Clădirea cinematografului a fost restaurată, are acum două săli de cinema și un planetariu, unic în vestulAfla mai multe!

4 Lucruri pe care trebuie sa le cunosti despre taxa de drum

Taxa de drum sau rovinieta este documentul fizic sau electronic care dovedeste ca fiecare conducator auto a achitat tariful obligatoriu pentru a circula pe reteaua de drumuri nationale din Romania. Normele metodologice aprobate de ordine ale Ministerului Transportului si Infrastructurii stabilesc toate detaliile legate de eliberarea rovinietei. Rovinieta trebuie saAfla mai multe!