ECONOMIE

La zece zile de când Șeful ANAF a anunțat la Digi 24 că în maximum două săptămâni se va prezenta un raport cu privire la OMV, dacă trebuie să plătească sau nu taxa de solidaritate, azi, Fiscul o dă cotită și spune că așteaptă răspunsul de la Comisia Europeană. AgențiaAfla mai multe!

Companiile folosesc case de marcat pentru a procesa si inregistra tranzactiile de vanzare. In functie de calitatea si modulul utilizat, aceasta aparatura poate fi folosita multi ani fara a fi nevoie sa fie inlocuita cu un model nou. Desi fiecare casa de marcat vine cu avantajele si dezavantajele ei, modeleleAfla mai multe!

Conceptele moderne ce îmbină lucrul cu viața urbană și oferă acces facil la spații de co-working, co-living, socializare și stare de bine ar aduce mai mult echilibru între viața profesională și cea personală pentru aproape 26% dintre respondenți, mai puțin timp petrecut în trafic (21%) și mai mult timp alăturiAfla mai multe!

Românii au prins gustul mașinilor electrice. În anul 2022, înmatriculările de autoturisme noi au crescut cu 6,8%, în comparație cu 2021, autoturismele „electrificate” înregistrând un salt de 49% şi o cotă de piață 21,7% din total, arată statistica Asociației Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA). În funcție de tipul deAfla mai multe!

programul prima casa

Pentru al cincisprezecelea an consecutiv, Ministerul Finanțelor faciliteazã achiziția unei locuințe, alocând un plafon considerabil pentru garantarea creditelor imobiliare în cadrul acestui Program, respectiv 1,5 miliarde de lei.   Propunerea de alocare de plafon pentru anul 2023 se bazeazã pe analiza comportamentului bãncilor și beneficiarilor în anul 2022 și peAfla mai multe!

Aproape 9 din 10 (89%) participanți la un studiu internațional efectuat de Beko recunosc că ignoră cele mai bune practici în materie de economisire a energiei în locuință, în ciuda faptului că 80% declară că știu cum ar trebui să își folosească aparatele electrocasnice într-un mod eficient din punct deAfla mai multe!

Webhelp, unul dintre cei mai mari furnizori globali de servicii de externalizare a proceselor de business (BPO), cu operațiuni în peste 60 de țări și cu aproximativ 120.000 de angajați la nivel global, a înregistrat, anul acesta, cea mai mare creștere a businessului de până acum, a adăugat clienți noiAfla mai multe!

Croaţia începe în forță anul 2023 cu două mari reușite: intră în Schengen și trece la moneda Euro. România….mai așteaptă… Croația devine de la 1 ianuarie 2023, cel de-al 20-lea stat membru al Uniunii Europene care va introduce moneda europeană. Banca Centrală Europeană a anunţat că Croaţia va mai utilizaAfla mai multe!