CULTURĂ-FILM

Prima și ultima fotografie ale lui Mihai Eminescu vor fi expuse, pentru prima dată împreună, la Palatul Cesianu-Racoviță, de Ziua Națională a Culturii. Fotografiile originale, considerate fragmente de istorie, de valoare muzeală, vor fi expuse doar o zi – duminică, 15 ianuarie, în intervalul orar 10:00-20:00, marcând, astfel, împlinirea aAfla mai multe!

Drama suprarealistă „Mammalia”, regizată de Sebastian Mihăilescu, a fost selectată în secțiunea Forum a celei de-a 73-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Berlin, care va avea loc între 16 și 26 februarie 2023. Forum este o secțiune competițională a Berlinalei și include filme ce reprezintă o reflecțieAfla mai multe!

Opera Naţională Bucureşti, în parteneriat cu Delegaţia permanentă a României pe lângă UNESCO, a prezentat pe 23 noiembrie 2022, la Sala Mare a UNESCO  din Paris, „Povestea Iei”, un spectacol multimedia complex și original ce a fost dedicat aniversării a 160 de ani de Diplomație românească precum și sărbătoririi ZileiAfla mai multe!

Pictura pe numere există de mulți ani, dar acum crește în popularitate mai repede ca niciodată. Acest stil de pictură este folosit nu numai ca divertisment, ci și ca o modalitate de a face față anxietății și stresului. Cu toate acestea, acestea sunt doar câteva dintre avantajele picturii pe numere.Afla mai multe!

Editura Școala Ardeleană va lansa pe 20 octombrie 2022, începând cu ora 12.00, la Clubul Diplomatic, volumul de nuvele „Vin râmele” de Mihai Tatulici. Ediție revizuită, cu un cuvânt-înainte al autorului. Prefață de Magdalena Popescu Bedrosian. Postfață de Laurențiu Ulici. Pe copertă: Nicolae Maniu, „Mișcarea materiei” (1985). „Că de actuală, e actuală rău, deși acțiuneaAfla mai multe!

În zilele noastre, tot mai multe persoane încearcă să se regăsească, dat fiind faptul că trăim într-o lume preocupată mai mult de aspectul fizic, decât starea emoțională. Astfel, multe persoane aleg să meargă la terapie pentru a încerca să rezolve diferite anxietăți prin care trec, pe când alte persoane opteazăAfla mai multe!

„Om Câine / Man and Dog”, primul lungmetraj regizat de Ștefan Constantinescu, cu Bogdan Dumitrache și Ofelia Popii în rolurile principale, intră în cinematografe din 16 septembrie, filmul fiind distribuit pe marile ecrane de microMULTILATERAL. “Om Câine” va rula în București și alte 18 orașe după cum urmează: București (CinemaAfla mai multe!

Primul spectacol invitat în stagiunea 2022/2023 a Teatrului „Gong” îl aduce la Sibiu pe celebrul actor Luciano Rosso, în cea mai nouă producție a sa – „Apocalipsync”. Spectacolul va fi prezentat joi, 15 septembrie și vineri, 16 septembrie, de la orele 19:00. Cu peste o mie de reprezentații susținute înAfla mai multe!

Muzeul Național Cotroceni şi Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu au onoarea să vă invite miercuri, 14 septembrie 2022, ora 18.00, la vernisajul expoziției ASTRA 160, în Salonul Cerchez. Expoziţia realizată de Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu va fi deschisă în perioada 9 -25 septembrie 2022 şi cuprinde fotografii, cărți poștale, manuscrise, carte româneascăAfla mai multe!