CULTURĂ-FILM

În zilele noastre, tot mai multe persoane încearcă să se regăsească, dat fiind faptul că trăim într-o lume preocupată mai mult de aspectul fizic, decât starea emoțională. Astfel, multe persoane aleg să meargă la terapie pentru a încerca să rezolve diferite anxietăți prin care trec, pe când alte persoane opteazăAfla mai multe!

„Om Câine / Man and Dog”, primul lungmetraj regizat de Ștefan Constantinescu, cu Bogdan Dumitrache și Ofelia Popii în rolurile principale, intră în cinematografe din 16 septembrie, filmul fiind distribuit pe marile ecrane de microMULTILATERAL. “Om Câine” va rula în București și alte 18 orașe după cum urmează: București (CinemaAfla mai multe!

Primul spectacol invitat în stagiunea 2022/2023 a Teatrului „Gong” îl aduce la Sibiu pe celebrul actor Luciano Rosso, în cea mai nouă producție a sa – „Apocalipsync”. Spectacolul va fi prezentat joi, 15 septembrie și vineri, 16 septembrie, de la orele 19:00. Cu peste o mie de reprezentații susținute înAfla mai multe!

Muzeul Național Cotroceni şi Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu au onoarea să vă invite miercuri, 14 septembrie 2022, ora 18.00, la vernisajul expoziției ASTRA 160, în Salonul Cerchez. Expoziţia realizată de Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu va fi deschisă în perioada 9 -25 septembrie 2022 şi cuprinde fotografii, cărți poștale, manuscrise, carte româneascăAfla mai multe!

Cinefilii de la Festivalul de Film și Istorii de la Râșnov au dedicat premiul „Alegerea Publicului” filmului „Regele Mihai: Drumul spre casă” la cea de-a 14-a ediție care s-a încheiat duminică. Documentarul românesc de 55 de minute, care spune povestea dramatică și dificilă a vieții în exil a Regelui Mihai,Afla mai multe!

Duminică, 28 august, la ora 16.00*, pe TVR3, Casa de Producție TVR vă propune să urmăriți:„Pygmalion”, de G.B. Shaw, o producție UNATC preluată în cadrul stagiunii „Teatru în TVR 2020”. Interpretează actorii prof. Bogdana Darie Crețu, asistent Romina Boldaşu. Producție realizată în Studiourile TVR, de Casa de Producție TVR.Regia TV:Afla mai multe!

Asociația Forumul Artelor Vizuale, alături de un grup transdisciplinar de artiști și teoreticieni, în colaborare cu specialiști internaționali din domeniul digitizării, prezervării și promovării artistice a arhivelor, a demarat un amplu proiect de cercetare la Marea Neagră, având ca obiectiv crearea unui Muzeu virtual al Litoralului Românesc. Antropologi, biologi, filosofi,Afla mai multe!

Scurtmetrajul „Potemkiniștii”, regizat de Radu Jude, a fost inclus în competiția oficială a celui mai important festival din Portugalia dedicat producțiilor de scurtmetraj – “Curtas Vila do Conde International Film Festival”. Cea de-a 30 ediție a evenimentului se desfășoară în perioada 9-17 iulie 2022, iar proiecția filmului regizat de RaduAfla mai multe!

Șase dintre cele mai apreciate scurtmetraje recente ale cineastului Radu Jude vor rula de mâine pe marile ecrane din România sub titlul „Almanah Cinema. Șase filme scurte”. Scurtmetrajele vor rula în avanpremieră, joi 30 iunie, de la ora 18:00, la Casa de Cultură Municipală “Nicolae Rotaru” din Slobozia. De vineri,Afla mai multe!