EXTERNE

În timp ce Uniunea Europeană, SUA, Marea Britanie și Chiar Canada, aută militar și financiar cu miliarde de euro, Ucraina, oamenii Președintelui Zelenski, fac ce au învățat; fură de rup.  Aflată de 11 luni în război cu Rusia, Ucraina este acum zdruncinată de mari scandaluri de corupție în care suntAfla mai multe!

𝐑𝐞𝐬𝐭𝐮𝐫𝐢 𝐝𝐞 𝐫𝐚𝐜𝐡𝐞𝐭𝐚̆ 𝐝𝐞𝐬𝐜𝐨𝐩𝐞𝐫𝐢𝐭𝐞 𝐝𝐞 O 𝐩𝐚𝐭𝐫𝐮𝐥ă 𝐚 𝐩𝐨𝐥𝐢𝐭̦𝐢𝐞𝐢 𝐝𝐞 𝐟𝐫𝐨𝐧𝐭𝐢𝐞𝐫𝐚̆ din Republica Moldova a descoperit sâmbătă, resturile unei rachete din Ucraina care au ajuns pe teritoriul localității 𝐋𝐚𝐫𝐠𝐚. ”Urmare a bombardamentelor masive ale Rusiei asupra Ucrainei, o patrulă a poliției de frontieră a descoperit, în această după amiază, înAfla mai multe!

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a sunat miercuri pe Zelenski pentru a-i cere să modifice legea minorităților naționale din Ucraina. Însă Președintele Ucrainei a zis că acum, prioritate o are înarmarea, nu modificarea legii. Zelenski își bate joc de Iohannis și de poporul român care a sărit în ajutorul ucrainienilor laAfla mai multe!

Primele fotografii cu Papa Benedict mort, au fost publicate în prima zi din anul 2023, chiar de către Vatican. Suveranul Pontif apare așezat pe un catafalc. Trupul fostului Papă Benedict al XVI-lea, care a încetat din viaţă sâmbătă, la vârsta de 95 de ani, este întins pe un catafalc, îmbrăcatAfla mai multe!

Ucraina a interzis învâțământul în limba română. Așa ”mulțumește” Președintele Zelenski pentru tot ajutorul oferit de români pentru poporul lui, atacat de ruși. În prag de sărbători, Parlamentul de la Kiev a votat o lege care limitează accesul minorităţilor la limba maternă. Mai pe românește, copii rpomâni din Ucraina nuAfla mai multe!

Scandal de proproții la vârful Uniunii Europene. Eurodeputul socialist Eva Kaili, din Grecia, vicepreşedinte al Parlamentului European, a fost arestată vineri seara la Bruxelles sub acuzația de corupție. Procurorii belgieni susțin că vicepreședintele PE ar fi primit bani pentru a susține Qatarul în scandalul privind relele tratamente aplicate muncitorilor careAfla mai multe!

Austria își bate joc de România. Ministrul Afacerilor Interne din Austria a votat împotriva aderării României la spațiul Schengen. România nu intră în Schengen. Austria a blocat intrarea României și Bulgariei în spațiul de liberă circulație. Olanda a votat pentru aderarea României și a respins aderarea Bulgariei. Drept urmare, niciAfla mai multe!

O rachetă neexplodată a căzut luni, într-o livadă din aproierea orașului Briceni din Republica Moldova. Luni, în jurul orei 15.15, o patrulă Poliției de Frontieră a identificat locul căderii unor elemente ale unei rachete, într-o livadă din apropierea orașului Briceni. ”Urmare a investigațiilor și verificărilor tehnice specializate ale Bombteh dinAfla mai multe!

Un turc și-a pierdut viața într-un mod cum nu se poate mai bizar. Propriul său câine l-a împușcat accidental, dar mortal. Bărbatul în vârstă de 32 de ani, a plecat împreună cu patru prieteni la vânătoare în munţii din regiunea Samsun de pe coasta Mării Negre. În timp ce seAfla mai multe!

Papa Francisc a provocat o reacție virulentă din partea oficialilor ruși, cu ultima sa declarație referitoare la atrocităíle produse de militarii ruși în războiul declanșat de aceștia în Ucraina. Luni, Papa a declarat într-un interviu pentru revista catolică America, că soldații din Buriatia, unde budismul este religie majoritară, și dinAfla mai multe!