EXTERNE

Recep Tayyip Erdogan rămâne Președinte al Turciei pentru cel puțin încă un mandat. SULTANUL şi-a revendicat duminică după-amiază victoria în turul doi al alegerilor prezidenţiale. Erdogan devine oficial SULTAN odată cu adjudecarea alegerilor prezidențiale din turul doi, desfășurate, duminică în Turcia. Conform rezultatelor aproape finale, după numărarea a 99% dinAfla mai multe!

Binance, cea mai mare platformă de schimb de criptomonede din lume ca volum, a început un parteneriat cu Federația Tehnologiilor Emergente, pentru a intra în Cartea Recordurilor cu un eveniment caritabil – vânzarea a 10.000 de pizza în 12 ore. Printre beneficiarii evenimentului se numără și Fundația Metropolis. De 13Afla mai multe!

Prințul Charles al III-lea a fost uns şi încoronat rege al Regatului Unitși Irlandei de Nord, sâmbătă, în cadrul celui mai mare eveniment ceremonial din Marea Britanie din ultimele şapte decenii. Este primul Rege încoronat în ultimii 70 de ani, Ceremonia a fost un spectacol fastuos cu o istorie deAfla mai multe!

Serbia este în stare de șoc după ce un elev de 14 ani a luat arma tatălui său, a mers la școala unde învăța și a făcut măcel. A reușit să ucidă 10 persoane.  Adolescentul a deschis focul, miercuri, într-o școală din centrul capitalei Serbia, Belgrad, provocând moartea a zeceAfla mai multe!

Pregătirile pentru încoronarea Regelui Charles al III-lea au intrat în linie dreaptă. Mai sunt doar cinci zile până la evenimenul istoric transmis în direct în toată lumea. Însă încoronarea îi va ustura la buzunar pe bitanici. Evenimentul istoric din 6 mai de la Londra, televizat inclusiv în România, de cătreAfla mai multe!

RoboWave, robotul educațional dezvoltat de AutoVortex, echipa Națională de Robotică a României, cu sprijinul Wave Studio, s-a întors din SUA cu două titluri cucerite la Campionatul Mondial din Huston, Texas. Echipa de liceeni responsabilă de programarea robotului a câștigat “Finalist Alliance Award” și “Control Award”, două distincții primite în aplauzeleAfla mai multe!

Autoritățile din Noua Zeelandă vor să recurgă la o măsură radicală și extrem de periculoasă.  Vor să reducă populația de iepuri sălbatici pentru că provoacă pagube de peste 28 de milioane de euro pentru Noua Zeelandă. Dacă majoritatea oamenilor percep iepurii ca pe niște animale frumoase și drăgălașe, în NouaAfla mai multe!

Telescopul spațial James Webb a reușit o fotografie spectaculoasă cu planenta Uranus, în care se văd aproape toate inelele corpului ceresc. Telescopul James Webb de la NASA a realizat o imagine uluitoare a celuilalt gigant de gheață al sistemului solar, planeta Uranus. Noua imagine prezintă inelele fabuloase ale planetei Uranus,Afla mai multe!