Sorana Cîrstea și Alexandra Dulgheru sunt ultimele românce calificate în turul doi la simplu feminin în cadrul turneului WTA BRD Bucharest Open 2015.

Sorana Cîrstea, locul 165 mondial și posesoare a unui wild card, a reușit să se impună lejer în fața jucătoarei Sesil Karatantcheva, din Bulgaria, aflată pe locul 96 WTA.

Românca a învins-o pe bulgăroaică în două seturi, scor 6-2, 6-2, după doar o oră și trei minute de joc. În turul doi, Sorana Cîrstea va juca cu Andreea Mitu pe care a învins-o săptămâna trecută în primul tur la turneul ITF de la Contrexeville.

Dacă Sorana a defilat în partida cu bulgăroaica, Alexandra Dulgheru a avut viață grea cu chinezoaica Shuai Zhang aflată pe locul 166 mondial.

Alexnadra Dulgheru, locul 46 mondial și cap de serie numărul cinci la turneul de la București, a avut nevoie de două ore și 25 de minute de joc pentru a se putea impune în trei seturi, scor 3-6, 6-4, 6-4.

În turul doi, Dulgheru va juca cu  brazilianca Teliana Pereira aflată pe locul 83 mondial.

Din păcate, miercuri, Patricia Maria Tig a fost învinsă în turul doi, de Polona Hercog, scor 0-6, 2-6.

Raluca Olaru a reușit să se califice miercuri, în sferturi de finală la dublu feminin alături de Anna Tatishvili. Cele două le-au învins în primul tur, în două seturi, scor 6-3, 6-4, pe Danka Kovinic și Katarzyna Piter.

În schimb, Irina Maria Bara și Mihaela Buzarnescu au fost învinse în primul tur la dublu, scor 4-6, 2-6, de perechea formată din Kateryna Bondarenko și Eva Hrdinova.

La fel au pățit și Cristina Dinu și Camelia Hristea, în primul tur la dublu unde au fost învinse de perechea Nastja Kolar/Elise Mertens, scor 3-6, 2-6.