Sebastin Ghiţă a primit marți, o lovitură dură. Înalta Curte de Casație de Justiție a decis să mențină mandatul de arest preventiv și să-l dea în urmărire internațională pe fostul deputat. În plus, Ghiță pierde cauțiunea de 13 milioane de euro.

Înalta Curte a respins contestaţia depusă de avocaţii lui Sebastian Ghiță la măsura arestului preventiv în lipsă, iar decizia este definitivă.

Urmare a acestei decizii, Sebastian Ghiță a pierdut cauțiunea de 13 milioane de euro depusă pentru a fi cercetat sub control judiciar pe cauțiune.

Sebastian Ghiţă este de negăsit încă din luna decembrie 2016.

Deși nimeni nu știe unde se ascunde, Sebastian Ghiță transmite periodic casete video în care face dezvăluiri bombă despre DNA, SRI, Kovesi, Coldea și Băsescu.

Pe de altă parte, la Parchetul General, surse judiciare au spus că s-au trimis citaţii către Traian Băsescu, Laura Codruţa Kovesi, dar şi către generalul Florian Coldea. Procuroarea care instrumentează dosarul cere discreţie maximă şi le-ar fi spus colegilor că nu ştie cum să facă ca presa să nu audă de aceste audieri.