Radu Albot scrie istorie la US Open pentru tenisul din Repbulica Moldova. Moldoveanul s-a calificat joi dimineaţă, pentru prima dată în carieră, în turul trei la US Open. Este cel mai bun rezultat obţinut vreodată de Albot într-un turneu de Grand Slam.

Radu Albot, aflat pe locul  138 mondial, l-a eliminat joi dimineaţă, în turul doi pe Yen-Hsun Lu, din Taipei aflat pe locul 63 mondial.

Moldoveanul a avut parte de un meci maraton de cinci seturi, încheiat în tie-break. Albot a câştigat primul set cu 6-2, pe al doilea cu 7-6 (9-7), după care a cedat setul trei cu 5-7 şi pe al patrulea cu 0-6. A reuşit minunea în setul cinci unde s-a impus cu 7-6(7-2), după 3 ore şi 56 de minute de joc.

În turul trei, Albot va juca cu americanul Sam Querrey, favorit numărul 17 la US Open.

Prezent pentru al patrulea an consecutiv pe tabloul principal de la US Open, Radu Albot reuşeşte pentru prima dată să acceadă în turul trei. În primele trei participări s-a oprit în primul tur.

Pentru accederea în turul trei la US Open, Radu Albot are asigurat un cec în valoare de 144.000 de dolari şi 90 de puncte ATP.

Cea mai bună clasare a lui Radu Albot în ierarhia mondială a fost locul 81 ATP.