Chef Florin Dumitrescu a fost ales să facă parte din juriul prestigioasei competiții culinare San Pellegrino Young Chef Competition 2015, fiind astfel primul bucătar român care va juriza în cadrul unei astfel de întreceri.

Juratul de la ”Hells Kitchen – Iadul Bucătarilor”, show ce revine din această primăvaraă la Antena 1, este jurat, împreună cu altți doi chefi – Jerzy Pasikowski din Polonia și Jiri Stift din Cehia – pentru regiunea Europa de Est.

”Pentru mine este fără doar și poate o adevărată onoare să fac parte din juriul unei competiții culinare de acest calibru. Sunt foarte bucuros că România se află, pentru prima oară, într-un astfel de concurs, cu doi tineri bucătari foarte talentați, și sunt, cu atât mai bucuros, cu cât am fost ales să reprezint, ca jurat, Europa de Est. Pentru mine, ca bucătar, este o ocazie să sprijin tinere talente culinare, însă este și o mândrie să pot contribui la așezarea României pe harta gastronomică internațională”, mărturisește extrem de încântat chef Dumitrescu.

Acesta recunoaște că a fost foarte fericit să constate că doi tineri bucătari români au fost selectați să participe la acest concurs – Emanuel Mocan și Mihai Toader – mai ales că unul dintre ei și-a făcut ucenicia în bucătărie sub atenta înfrumare a lui chef Dumitrescu.

Pentru prima oară, România este terenul competiției locale pentru o întreagă regiune, alături de țări ca Polonia, Cehia, Slovacia, Bulgaria, Moldova și Ungaria, reprezentând Regiunea de Est a Europei în cadrul acestui concurs.

Competiția locală urmărește să dezvăluie cultura culinară gourmet a țarilor participante și își propune să găsească sinteza între calitate, un stil vibrant de a găti, prestigiu și talent. Juriul va selecta primii 10 clasați pentru fiecare regiune în parte în urma aplicațiilor online, ghidându-se după cinci reguli de aur: ingrediente, competențe, geniu, aspect, mesaj.

Între 16 ianuarie și 28 februarie, cei 10 finaliști ai fiecărei regiuni vor intra în competiția locală: fiecare regiune va avea un juriu format din chef-i celebri, care vor gusta felurile de mâncare realizate de finaliști și îl vor alege pe cel mai bun. Până la finalul lunii februarie, cei 20 de finaliști din toate regiunile vor fi anunțați.

La nivel mondial, în competiție intră 20 de regiuni geografice, care vor da 20 de finaliști, câte unul din fiecare regiune, pentru a participa mai departe în etapa finală a concursului ce va avea loc în Milano, în iunie 2015.

San Pellegrino aduce pentru prima oară în România ”Young Chef Competition”, o competiție de calibru ce are obiectivul de a căuta talente în bucătărie. Competia este deschisă tuturor chef-ilor tineri (până în 30 de an).