Jurnalistul Cristian Tudor Popescu spune că Președintele Iohannis ar pregăti anularea alegerilor parlamentare din 11 decembrie. Așa înțelege jurnalistul, gestul lui Iohannis privind refuzul de a desemna un premier de la PSD.

Cristian Tudor Popescu lansează pe piața media din România, o ipoteză șocantă: Iohannis ar vrea anularea alegerilor din 11 decembrie 2016.

Respingând-o fără nicio explicație pe dna Sevil Shhaideh, președintele Iohannis s-a plasat singur într-o situație cât se poate de dificilă. Dacă va hotărî să respingă și a doua propunere a PSD-ALDE, dl Sorin Grindeanu, atunci va oferi lui Dragnea, Tăriceanu et comp. platforma de lansare a suspendării președintelui. Cele două refuzuri sunt perfect interpretabile ca nerecunoaștere a votului din 11 decembrie, ca încercare de a împiedica PSD să bage, guvernând, bani gârlă în buzunarele românilor, de a arunca România în haos intern și a o compromite în plan extern. În caz că ajunge la referendumul pentru suspendare, dl Iohannis practic reface alegerile din 11 decembrie, cu el însuși în campanie în locul PNL și USR. În ipoteza că rămâne în funcție, președintele anulează victoria masivă a PSD din 11 decembrie. În caz contrar, vom avea partid unic la conducerea Guvernului, Parlamentului și Președinției. Dacă îl acceptă pe dl Grindeanu după Anul Nou, atunci rămâne cu zero sau chiar cu minus câștig politic din aceste trageri de timp, ce vor fi calificate de PSD drept atacuri împotriva fericirii care îi așteaptă pe români sub guvernul Dragnea”, scrie CPT pe blogul personal.