Tragedie la o carieră minieră din Gorj. Trei morți și 12 răniți după ce o mașină cu muncitori s-a răsturnat

O mașină cu muncitori s-a răsturnat marți, într-o carieră minieră din Gorj. Din păcate, trei muncitori și-au pierdut viața, iar alții 12 au fost transportați la spital în stare gravă.

A fost instaurat planul roșu de intervenție după accidentul produs la Cariera minieră Jilţ din comuna Mătăsari, județul Gorj. Persoanele rănite au fost transportate la spitale din Craiova, Târgu Jiu şi Motru.

Potrivit ISU Gorj, în accident au fost implicate 25 de persoane. Mașina care transporta muncitorii ar fi rămas fără frâne.

Ambulanțele nu au putut ajunge la locul accidentului din cauza drumurilor impracticabile și pline de noroi.

Au fost trimise elicopterele SMURD pentru a prelua muncitorii răniți.

„Zona fiind neaccesibilă cu autospecialele de intervenție, victimele vor fi transportate cu mijloace din dotarea carierei Jilț Sud, pe o platformă betonată, unde se află echipajele de intervenție”, a transmis ISU.

Directorul Complexul Energetic Oltenia, Daniel Burlan, a spus la Antena 3 CNN că nu el a pus muncitorii să se urce în mașina care era destinată transportului de marfă, nu de persoane.

„În primul rând condoleanțe pentru foștii noștri salariați. E o tragedie la terminarea unor lucrări efectuate la un utilaj din carieră. Echipa de intervenție s-a deplasat spre sediul sub-unității, într-un mijloc de transport neadecvat, care era destinat pentru transport marfă. Se pare că la intrarea pe un pod care trecea peste un circuit de bandă de transportare, șoferul vehicului a pierdut controlul.(…) Cei care cunosc situația știu că în perioade de iarnă aşa sunt drumurile în carieră. Noi le pregătim în vară, dar atunci când sunt precipitații, o perioadă de lună drumurile sunt impracticabile. (…) Nu am pus eu 25 de persoane într-un mijloc de transport. Nu eu le-am dat dispoziție. Există mai multe mijloace de transport pe care le au la dispoziție. Din păcate au ales această soluţie de a se urca toţi în acest mijloc de transport ca să ajungă mai repede la sediu. Nu sunt muncitorii de vină, departe de a da vina pe ei. Este un eveniment tragic pe care îl cercetăm îl analizăm, vedem care sunt cauzele și care au dus la acest eveniment. Vom face programe să eliminăm toate aceste deficiențe și cauze”, a spus directorul Complexul Energetic Oltenia, Daniel Burlan, în emisiunea Decisiv de la Antena 3 CNN.