Ai trecut toate examenele cu brio, iar acum urmează o nouă experiență a vieții tale, cea a facultății, menită să-ți schimbe percepția asupra lumii și să te formeze ca persoană! Probabil că și tu, la fel ca majoritatea studenților, vei alege să locuiești la cămin, deoarece avantajele sunt numeroase. În primul rând, îți vei face foarte repede prieteni, vei locui în siguranță și vei simți că faci parte dintr-o comunitate, totul la un cost de cazare foarte mic față de varianta alegerii unei chirii.

Pe de altă parte, condițiile la cămin nu sunt la fel de bune ca cele de acasă, așa că obișnuiește-te cu ideea că vei locui alături de alte persoane într-o cameră mică, care în absența unor elemente decorative va fi plictisitoare și lipsită de personalitate.

Iată cum poți să-ți decorezi camera de cămin!

  • Ia cu tine o părticică din „acasă”

Ți-ai dorit dintotdeauna să vină acest moment, cel al plecării de acasă, momentul în care devii un tânăr adult responsabil, capabil să aibă grijă de el. Cu toate acestea, un sentiment de nostalgie și tristețe te cuprinde. Pentru a face față acestei schimbări majore, pune în bagaj câteva elemente care să-ți aducă aminte de atmosfera și căldura de acasă: fotografii cu cei dragi, o jucărie de pluș, dar și cartea preferată, care te făcea să evadezi din cotidian și să pătrunzi într-o lume magică. Nu uita nici de salteaua, perna sau așternuturile de pat preferate, ce îți vor reda confortul și siguranța camerei în care ai copilărit.

  • Adaugă surse de lumină 

Lumina este un factor definitoriu pentru camera ta de cămin: ai nevoie de ea pentru a putea studia, dar în același timp, ea reușește să creeze iluzia unui spațiu mai mare decât în realitate, un aspect foarte important ținând cont de dimensiunile reduse ale unei astfel de camere. Optează astfel pentru becurile cu led de la LED Zone, potrivite pentru toate gusturile, preferințele și tipurile de corpuri de iluminat. De asemenea, luminițele de Crăciun nu sunt potrivite doar pentru perioada sărbătorilor de iarnă, ci poți crea senzația unei atmosfere mai intime prin lumina difuză a acestora, amplasându-le de-a lungul conturului patului.

  • Cumpără-ți o plantă

Pentru a înfrumuseța aspectul camerei tale și pentru a-i conferi mai multă personalitate și culoare, o variantă foarte populară este reprezentată de cumpărarea unei plante. Nu doar că îi va da un strop de viață spațiului în care trăiești, ci te va ajuta și să te responsabilizezi, întrucât va trebui să ai grijă de ea, să o uzi și să-i schimbi pământul din când în când. Cu siguranță că nu îți vei dori să investești prea mult timp în această activitate, așa că alege o variantă din plantele de apartament ușor de întreținut, care să nu-ți dea bătăi de cap prea mari.

Deși traiul la comun într-o cameră de cămin nu îți asigură facilitățile și confortul cu care te-ai obișnuit, este o experiență unică de care îți vei aduce aminte cu drag peste ani. Te va învăța să faci compromisuri, să respecți particularitățile celor din jurul tău, dar și să profiți la maxim de spațiul în care trăiești care, deși mic, poate fi valorificat prin câteva elemente simple de design.

Sursă foto: Pexels.com