Simona Halep nu mai vrea să tacă și începe să vorbească la circa două luni de când a fost audiată de judecătorii tribunalului sporiv de la Londra, Sports Resolutions. 

Cu patru zile înainte de a bifa fix un  an de la ultimul meci disputat în circuitul mondial, Simona Halep, încă suspendată de ITIA și fără un verdict clar cu privire la acuzațiile de dopaj, a rupt tăcerea.

„Faptul că oamenii au fost alături de mine și m-au susținut atât de frumos mi-a dat putere. Am citit toate mesajele lor, am simțit căldura sufletească. Vreau să le mulțumesc și să îi asigur că sunt nevinovată, că nu am luat absolut nimic, nu am făcut nimic necinstit în tenis.  Sper să vină ziua în care mă voi întoarce pe teren și voi juca tenisul pe care l-am jucat toată viața mea, cu mare drag și cu mare pasiune. Și să ne bucurăm împreună de alte rezultate, dacă voi mai fi capabilă”, a declarat Simona Halep pentru Eurosport.

Pe 29 august 2022, Halep a fost eliminată în primul tur de la US Open 2022, iar la finalul US Open 2023, Simona Halep va rămâne fără niciun punct în clasamentul mondial.

În data de 7 octombrie 2022, Simona Halep a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA), după ce a fost depistată cu roxadustat, o substanță interzisă, la US Open 2022.

În data de 19 mai 2023, ITIA a acuzat-o pe Simona Halep de faptul că în pașaportul ei biologic ar exista „iregularități”.

În 28 și 29 iunie 2023, Simona Halep a fost audiată de judecătorii Sports Resolutions care nici acum nu se grăbesc să dea vreun verdic în procesul de dopaj al româncei.