Secretul românului care a câștigat de 14 ori la loto

Un român a reușit să devină bogat și celebru după ce a câștigat de 14 ori la loto. Ștefan Mandel este românul care a devenit cunoscut pe întreg globul pământesc grație succesului la jocurile de loterie.

Succesul românului la loterie se datorează unui algoritm perfect pe care l-a aplicat pe mai multe continente.

Românul, pasionat de matematică și având destule lipsuri financiare în comunism, și-a încercat șansa la loto după ce a analizat lucrări despre probabilități scrise de celebrul Leonardo Fibonacci în secolul XIII.

După ani buni de cercetare și multe, multe calcule, Mandel a scris un algoritm pe care l-a denumit „condensare combinatorică”.

Sunt un matematician de weekend, un contabil cu prea multă educaţie. Dar matematica aplicată corect poate garanta o avere”, spunea Mandel în 1994, în singurul interviu acordat presei româneşti, apărut în Ziarul Bursa.

Acestea a transmis că poate oricând să ghicească 5 din cele 6 numere câştigătoare la o extragere loto.

Ștefan Mandel spune că primul succes s-a bazat mai mult pe noroc. În 1964, acesta a câștigat 78.783 de lei, suma care la acea vreme reprezenta o avere. Cu acei bani a reușit să fugă de comunism și să iasă din țară.

După ce a ajuns pe tărâmul cangurilor, în Australia, românul și-a transformat algoritmul într-o afacere.

Chiar dacă descoperise o breșă în sistem, românul nu avea acea sumă uriașă de bani care era necesară pentru cumpăra toate variantele. Așa că s-a gândit să formeze un sindicat loto în care au intrat mai mulți investitori.

Așa ar fi câștigat, în Australia, premiul cel mare de alte 12 ori, iar de 400.000 de ori ar fi obținut premii mai mici.

Cei care vor să-și adune prietenii și să cumpere milioane de bilete precum Stefan Mandel, trebuie să știe că această „tactică” nu mai poate fi câștigătoare.

Ștefan Mandel se pare că s-ar fi retras într-o casă de vacanță pe o insulă exotică din Vanuatu.