Un grup de protestatari s-au adunat sâmbătă, la prânz, să protesteze în faţa Guvernului României cât şi la adresa Primăriei Capitalei care a decis să organizeze un Târg de Crăciun în Piaţa Victoriei. Protestatarii au început să se mainfeste violent şi au început să se încaiere cu jandarmii.

Protestatarii sunt nemulţumiţi că Primăria Capitalei organizează în Piaţa Victoriei, în luna decembrie, un Târg de Crăciun. Manifestanţii susţin că în acest fel ei nu mai pot protesta în faţa Guvernului în luna decembrie.

Sâmbătă, în jurul orei 12,00, circa 20 de protestatari s-au adunat în Piaţa Victoriei unde s-au urcat pe nişte borne din beton care delimitau Piaţa Victoriei şi carosabilul. Aceştia au fostmat din litere, cuvântul “România Moare”. Manifestanţii sau scandat la adresa Guvernului şi a Primarului General al Capitalei şi au dărâmat nişte garduri care delimitau zona unde se amenajează târgul de Crăciun. În acel moment au itnervenit jandarmii şi până la o încăierare generală nu a fost decât un pas.

În urma îmbrâncelii dintre manifestanţi şi jandarmi, unii din protestatari au ajuns pe asfalt. Jandarmii l-au reţinut pe cel care a provocat încărierarea, l-au urcat în dubă şi l-au dus la Secţia de Poliţie pentru a fi identificat şi amendat pentru tulburarea liniştii publice. La câteva minute distanţă, alţi doi protestatari au fost reţinuţi de jandarmi şi duşi la Secţia de Poliţie.

Manifestaţia de azi de la Piaţa Victoriei nu este autorizată.