Duminica aceasta, de la ora 14:30, emisiunea “Asta-i România!” ne invită să cunoaștem povestea lui Gligor Daniel, omul care de 20 de ani trăiește singur într-un sat din Munții Apuseni.

Alături de echipa emisiunii, mergem în satul Dealul Crișului, județul Alba, într-una dintre cele mai inaccesibile zone din țară. E un tablou viu, animat de un singur om, care își cântă viața în doine.

Daniel Gligor este omul care de 20 de ani trăiește precum cucul, singur pe meleagurile acestea binecuvântate de Dumnezeu. E chinuit trupește, dar binecuvântat cu o tărie sufletească fără de care n-ar fi rezistat în pustiul asta. Din tinerețe merge greu, sprijinit în două bâte, după ce un taur l-a împuns și l-a schilodit pe viață. Îi e greu, dar nu se plânge de asta, dar cel mai mult îl doare singurătatea.

Nu îi cere mai mult lui Dumnezeu; decât să-i țină mintea limpede și picioarele cât să poată merge. Asta de când s-a trezit ultimul într-un sat  fantomă. Frații i-au plecat de tineri la oraș, la Hunedoara, nevasta n-a avut niciodată, iar el a rămas să-i îngroape rând pe rând pe cei bătrâni.

Tot duminică, la “Asta-i România!”, ne reîntâlnim cu Diana Condurache, mama rămasă văduvă la doar 23 de ani, cu doi copii de crescut, pe care am cunoscut-o, prin intermediul emisiunii, în toamna anului trecut, atunci când printre lacrimi ne împărtășea drama pe care o trăiește, și care avea să  mobilizeze o țară întreagă!

De data aceasta însă, o vom revedea pe Diana Condurache, o mamă cu doi copii fericiți, care încep o viață nouă, la care până mai ieri nici nu îndrăzneau să viseze! O poveste adevărată care confirmă încă o dată că după orice furtună apare soarele și după orice durere vine alinarea.