Un val de proteste a cuprins Rusia și mapamondul, după moartea subită a lui Aleksei Navalnîi, într-o închisoare din Siberia. Adversarul lui Putin a fost redus la tâcere cu o zi înainte de începutul campaniei prezidențiale din Rusia. Cadavrul lui Aleksei Navalnîi este de negăsit, iar protestatarii sunt arestați de autoritățile ruse în principalele orașe din Federație.

Putin încearcă să îi reducă la tăcere pe susţinătorii lui Navalnîi care au ieșit pe stradă să protesteze și să îi aducă un omagiu cu flori și lumânări.

În ciuda amenințărilor venite de la autorități, oamenii îl acuză pe Putin pentru moartea disidentului şi cer să se facă dreptate.

Mii de oameni au ieşit în stradă pentru a-i aduce un omagiu celui care a îndrăznit să înfrunte dictatura lui Putin.

Zeci de oameni au fost ridicaţi de poliţişti. Printre aceştia şi jurnalista Yulia Petrova, care încerca să transmită live de la manifestaţii.

Oamenii au depus flori inclusiv în apropiere de Kremlin, acolo unde în 2015 a fost asasinat un al rival al lui Putin, Boris Nemţov.

Manifestaţii au fost în toate marile oraşe ruseşti. La Sankt Petersburg, sute de oameni s-au adunat în apropierea monumentului deţinuţilor politici pentru a depune flori şi a aprinde lumânări în memoria lui Aleksei Navalnîi.

Şi în Londra, tinerii ruşi au ieşit în stradă. Oamenii au protestat în faţa Ambasadei Rusiei.

Aleksei Navalnîi a murit la trei ani după ce a fost arestat de autorităţile de la Moscova.

Un protest este anunțat azi, 18 februarie, la ora 12,00 în fața Ambasadei Rusiei din București, unde încă de sâmbătă, mai multe flori și lumânări aprinse, au fost depuse pe scuarul din fața Ambasadei.