Nici a treia oară nu a fost cu noroc. Guvernul Dăncilă a scăpat şi de cea de-a treia moţiune de cenzură iniţiată de parlamentarii din Opoziţie, la adresa Executivului PSD – ALDE.

Opoziţia formată din PNL, USR, PMP, UDMR, Pro România şi neafiliaţi, a înregistrat un eşec în Parlament. Doar 200 voturi au reuşit să adune în foavoarea Moţiunii de cenzură iniţiată la adresa Guvernului Dăncilă, şi 7 abţineri, în timp ce parlamentarii PSD şi ALDE nu şi-au exprimat votul.

Pentru ca Moţiunea de cenzură intitulată “Guvernul Dăncilă trebuie demis! Fără OUG-uri, fără parole de acces şi fără cozi la vot, să fie adoptată şi Guvernul demis, Opoziţia avea nevoie de minim 233 voturi.

Dăncilă, mesaj către Opoziţie: „Aţi devenit prea devreme aroganţi! Veţi rămâne în istorie prin ura adusă în societate. Am crezut că veţi folosi argumente, nu jignirile!

Este a treia moţiune cu care se confruntă Cabinetul condus de Viorica Dăncilă.

Prima moţiune de cenzură depusă la adresa Guvernului Dăncilă a fost înregistrată în iunie 2018 şi a fost respinsă de Parlament cu 166 de voturi ”pentru” și 4 ”împotrivă”.

A doua moţiune de cenzură la adresa Guvernului condus de Viorica Dăncilă a fost depusă în sesiunea trecută, şi a fost votată pe 20 decembrie, fiind intitulată „Ajunge! Guvernul Dragnea – Dăncilă, rușinea României!”.  Au fost 161 voturi „pentru” și 3 „împotrivă”.