Ministrul australian al Imigraţiei, Alex Hawke, a anulat viza lui Novak Djokovic. Decizia vine după ce un judecător australian anulase iniţial decizia Poliţiei de Frontieră de a-i anula viza care-i permitea să intre în Australia şi să participe la Australian Open 2022.

Continuă circul anului în Australia. Ambiţia prostească a autorităţilor australiene de a se război cu Nole pentru că nu e vaccinat, face ca acest scandal să continue şi să provoace valuri în presa internaţională.

Ministrul Imigraţiei şi-a motivat decizia invocând interesul public.

”Astăzi mi-am exercitat puterea în temeiul secţiunii 133C(3) din Legea privind migraţia de a anula viza deţinută de domnul Novak Djokovic din motive de sănătate şi bună ordine, pe motiv că era în interesul public să fac acest lucru. În luarea acestei decizii, am luat în considerare cu atenţie informaţiile furnizate de Departamentul Afacerilor Interne, Forţa Australiană de Frontieră şi dl Djokovic”, a spus ministrul Imigraţiei într-un comunicat.

Decizia vine la o zi după ce s-a efectuat şi tragerea la sorţi la Australian Open unde Nole este principal favorit.

Autorităţile australiene au acceptat să suspende deportarea lui Novak Djokovic, numărul unu mondial, până când justiţia se va pronunţa în cazul său.

Djokovic nu va fi reţinut înaintea audierii sale prevăzute sâmbătă dimineaţa în faţa serviciilor de imigraţie şi nu va fi deportat până când justiţia nu va lua o decizie în privinţa apelului depus de sârb împotriva anulării vizei, a precizat avocatul Stephen Lloyd, în cadrul unei audienţe care a avut loc în faţa unui judecător din Melbourne.

Autorităţile australiene au intenţia de a-l reţine din nou pe Novak Djokovic, sâmbătă dimineaţa (ora locală 08:00 – 00:00, la Bucureşti), dar jucătorului de tenis i se va permite să asiste, din biroul avocaţilor săi, la audierea online în cazul său, a mai spus Lloyd.

Djokovic poate primi interdicţia de a intra în Australia în următorii trei ani.