Un grup de turişti israelieni veniţi în România să viziteze Salina Slănic, au ajuns cu salvarea la Spital. Microbuzul în care se aflau 22 turişti din Israel s-a răsturnat, duminică, în tunelul care duce spre salina turistică din Slănic, judeţul Prahova. 

Autovehiculul s-a răsturnat pe o parte, în drum spre coborâre în Salina Slănic, la jumătatea distanţei dintre staţia de plecare şi cea de sosire.

Potrivit Biroului de Presă al IJP Prahova, cauza accidentului, din primele cercetări, este neadaptarea vitezei la condiţiile de drum. Microbuzul care s-a răsturnat în tunel este verificat de specialiştii de la ITRSC.

Deşi microbuzul are o capacitate de 19 persoane, în maşină au fost îmbarcate mai multe persoane decât numărul de scaune. Poliţia, care a deschis o anchetă, urmează să stabilească dacă toate cele 22 de persoane care au ajuns la spital erau pasageri în microbuz.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, unde au fost transportate victimele de la Salina Slănic s-au deplasat prefectul judeţului Prahova, Mădălina Lupea, dar şi consulul Israelului la Bucureşti

Reprezentanţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă Prahova au precizat că pacienţii au suferit traumatisme craniene, de coloană, dar şi ale membrelor. Singurul care a scăpat fără răni este şoferul microbuzului.