După doar nouă luni de mandat, Klaus Iohannis a ajuns să fie huiduit de români la fel ca Traian Băsescu. Preeșdintele a fost huiduit de un grup de români, în momentul în care a venit la Sala Palatului la deschiderea Festivalului Enescu.

Klaus Iohannis a bifat duminică seară, la deschiderea Festivalului George Enescu, de la Sala Palatului, primele huiduieli. Un grup de români, nemulțumiți de faptul că actualul Președinte al României doar se plimbă prin toată lumea, cu soția lui, și nu face nimic pentru țară, l-au huiduit și au strigat ”Rușine, Rușine!!!”.

„Tot timpul e plecat afara. Educaţia nu e prioritara. Nu vreau sa exista prima doamna. Nu avem nevoie ca am avut Elena Ceausescu si Udrea. La puscarie, acolo ii e locul. L-a luat pe Predoiu? De ce caine de paza sa musamalizeze ce a facut in trecut… eu l-am huiduit si il mai huidui„, a spus o femeie supărată.

Klaus Iohannis a venit la deschiderea festivalului George Enescu după ce a blocat traficul pe Valea Oltului. Cu două ore şi jumătate inainte de sosirea in Capitală, coloana oficială a preşedintelui a trecut pe Valea Oltului, iar şoferii au fost obligaţi să aştepte în coloane uriaşe.

Corina Drăgotescu a comentat la România TV acest subiect susținând că ceea ce s-a întâmplat ar trebuie să fie un semnal de alarmă pentru Iohannis, întrucât „așa ceva nu s-a mai întâmplat în istoria postrevoluționară”.

„Faptul în sine că niște oameni se adună și îl huiduie atât de devreme ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru Iohannis. Ei știu că nu prea îi pasă, dar ar trebui să îi pese pentru că așa ceva nu s-a mai întâmplat în istoria postrevoluționară.  La noi e ca la moarte. Nu vorbești de rău mortul o perioadă până la parastasul de 40 de zile. La președinți era 6 luni nu îl vorbești de rău, îl lași în pace. Klaus Iohannis nu a mișcat nimic, nu a făcut decăt să irite populația prin lucruri care lui poate i s-au părut normale, dar pentru oamenii de rând sunt sfidări: plimbări în străinătate pe care nu și le poate permite oricine, faptul că nu vorbește cu populația, nu comunică nimic. Nu ai ales un președinte ca să stea mut la Cotroceni sau să-ți dea un comunicat. Nici unul ca Traian Băsescu să-ți intre în casă când nu te aștepți, deși ai ferestrele și ușile închise, dar nici o persoană care să fie atât de distantă de populație.  Lumea nu așteaptă neapărat rezultate de la un președinte, asteaptă o comunicare de la președinte. Rezultatele vin din partea guvernării, dar președintele trebuie să comunice cu populația pe care o reprezintă. Ceea ce nu s-a întâmplat. Asta îl va pierde pe Iohannis. Eu nu cred că delimitarea tot mai clară a PNL de Iohannis este întâmplătoare. Văd ce se întâmplă în sondaje, văd că tipul acesta de comportament nu ține la un popor latin, cum e poporul român care este obișnuit să comunice, și cred că e un motiv pentru care PNL se va distanța tot mai mult până la alegeri ca să nu o ia în bot, cum se spune pe românește”, a declarat Corina Drăgotescu, luni-dimineața, la România TV, din Los Angeles.

În urmă cu o oră, Iohannis a postat pe pagina lui de facebook, un mesaj despre Festivalul Enescu, însă nu a precizat nimic de faptul că a fost huiduit de români: Deschiderea de ieri seară a Festivalului Internațional „George Enescu”, aflat la ediția a XXII-a, reprezintă un nou prilej pentru România de a-și promova cultura și spiritul, grație marelui nostru compozitor. Sunt convins că, timp de trei săptămâni, unul dintre cele mai importante evenimente culturale organizate la București va reuni mii de iubitori de muzică clasică, de acasă și din întreaga lume. Trebuie să redăm culturii, și educației deopotrivă, locul care li se cuvine într-o societate puternică.

Românul Husca Sergiu Gabriel i-a dat imediat replica lui Iohannis, la postare, prin intermediul unui comentariu extrem de acid: Îmi pare extrem de rău că v-am votat. Păreți extrem de preocupat de comfort și de opulență…când votul românilor s-a acordat pentru o înclinare a atenției, resurselor și forțelor către binele și prosperitatea țării. Nu v-am văzut în aceste luni de mandat deloc…Nu v-am văzut decât prin intermediul PR-ului Administrației Prezidențiale care vă anunța vizitele în străinătate..