Perechea formată din Horia Tecău și Jean Julien Rojer s-a impus miercuri în fața cuplului format din românul Florin Mergea și Dominic Inglot, în sferturi de finală la Australian Open 2015.

România are un jucător în semifinale la dublu masculin la primul turneu de Grand Slam al anului 2015, Australian Open.

Horia Tecău și Jean Julien Rojer s-au impus miercuri, în sferturile de finală, în două seturi, scor 6-4, 7-6(7-3), în fața cupluluiFlorin Mergea – Dominic Inglot, favoriți nr 14.

Horia Tecău și Jean Julien Rojer, favoriții numărul șase la Australian Open, și-au adjudecat primul set al sfertului de finală disputat cu Florin Mergea și Dominic Inglot, grație break-ului realizat la scorul de 3-3 pe serviciul lui Mergea.

Dacă la scorul de 2-1, cuplul Mergea – Inglot nu rata mingea de break pe serviciul lui Rojer, lcururile puteau sta altfel în primul set.

Însă experiența și-a spus cuvântul și după 31 de minute de joc, Horia Tecău și Jean Julien Rojer și-au adjudecat primul set cu 6-4.

Și în setul doi, Florin Mergea și Dominic Inglot au ratat în setul doi, la scorul de 2-1, o minge de break pe serviciul lui Horia Tecău.

După care, la scorul de 3-3 în setul doi, perechea româno-olandeză a ratat o minge de break pe serviciul lui Dominic Inglot.

Mai apoi, fiecare din cele două perechi și-au făcut serviciul, s-a ajuns în tie-break, unde s-au impus cu 7-6 cuplul Tecău – Rojer.

Horia Tecău și Jean Julien Rojer vor juca în semifinale cu perechea italiană formată din Simone Bolelli și Fabio Fognini.

Pentru calificarea în semifinale la Australian Open 2015, Tecău și Rojer au asigurat un cec în valoare de 142.500 de dolari australieni și 720 de puncte ATP.