Preşedintele României, Klaus Iohannis a avut în tinereţe, o relaţie de iubire cu Laura Codruţa Kovesi, actuala şefă a DNA. Informaţia a fost publicată în 14 octombrie 2009 de ziare.com, un site care acum este de partea Preşedintelui.
Site-ul ziare.com care acum îi ridică osanale lui Iohannis, scria în 2009 că Preşedintele este penal şi că dosarele sale penale privind traficul de copii, au fost închise de fosta lui iubită, Laura Codruţa Kovesi.
Tot în 2009 cei de la ziare.com scriau că Iohannis era acuzat pentru neglijenţă în serviciu, în legătură cu retrocedarea în 2005 a unor terenuri către persoane care nu îndeplineau condiţiile, în prezent situaţia este alta.
ziare2Iohannis mai are si un dosar de pe vremea cand in Sibiu, inspectorul scolar Iohannis era acuzat de trafic cu copii, despre care se zice ca ar fi ajuns in bancile cu organe, potrivit AIM. El ar fi fost, insa, pus la adapost de fosta lui iubita, Laura Codruta Kovesi, acum procuror general. In zona Sibiului se spune ca la inceputul anilor ’90 intre baschetbalista Kovesi si tanarul profesor Iohannis ar fi fost o relatie de dragoste, iar mai apoi, ca procuror, Codruta l-a protejat pe actualul primar si l-ar fi scos din tot felul de incurcaturi, ajutandu-l in ceea ce priveste cercetarea penala sub acuza traficului de copii. Klaus Iohannis a fost cercetat de DNA pentru abuz in serviciu contra intereselor publice in legatura cu trei dispozitii de primar prin care s-a dispus restituirea a trei terenuri, fara sa se mentioneze si constructiile de pe acele terenuri, mai scria ziare.com, potrivit flux24.ro.

Între timp, ziare.com a șters această parte din articol, dar ziariștii de la Flux24 au realizat un printrscreen.

Ioana Ene Dogioiu spune că nu ea ar fi scris acel articol, şi că fotografia apare la finalul articolului doar ca promovare, nu ca şi autor.

Dacă informaţiile sunt reale, se explică de ce Iohannis a fost scăpat de toate dosarele penale şi de ce el o laudă pe Kovesi şi o susţine până în pânzele albe spunând că este foarte mulţumit de activitatea ei şi a DNA.

Bună seara! Avem – oare a câta oară? – un scandal în spațiul public și cred că, de data aceasta, destul de multă lume se așteaptă să-mi expun opinia în această chestiune. Din punctul meu de vedere, lucrurile se pot rezuma la puține cuvinte. Niște penali fac o încercare disperată să atace și să discrediteze Direcția Națională Anticorupție și conducerea acestei direcții. După părerea mea, această încercare este una jalnică și neconvingătoare, iar opinia mea despre munca DNA o cunoașteți, dar îmi face plăcere să o repet. După părerea mea, Direcția Națională Anticorupție și conducerea DNA fac o treabă foarte bună, iar acest atac, sau această încercare de atac din partea unor penali, este de natură să îmi confirme că DNA face o treabă bună“, a declarat Klaus Iohannis, joi seară la Palatul Cotroceni.