Deteriorarea dinților este o problemă des întâlnită în rândul pacienților de toate vârstele, iar cauzele pot fi multiple, de la alimentația care afectează constant smalțul dinților sau patologii moștenite, la o igienă necorespunzătoare care, în timp, conduc la pierderea definitivă a dintelui respectiv.

Dacă te afli în situația în care te confrunți cu o astfel de problemă, indiferent de cauză, o soluție optimă de restaurare rapidă o reprezintă lucrările protetice fixe.

Dacă ești în căutarea unui cabinet profesional pentru montarea unei coroane dentare in Bucuresti, atunci alege Implant Studio!

Ce sunt coroanele dentare?

Coroanele dentare sunt lucrări protetice, pe dinte sau pe implant, care pot înlocui cu succes un dinte afectat sau pierdut definitiv, fără ca acest lucru să poată fi observat cu ochiul liber. Acestea imită perfect forma, culoarea și transluciditatea dintelui natural, în timp ce asigură o rezistență sporită și durabilitate de peste 10 ani, cu o întreținere corectă.

Coroanele dentare se recomandă în situațiile în care un dinte este foarte fracturat sau deteriorat, iar aplicarea unei obturații nu mai este posibilă sau pentru dinții care au suferit multiple intervenții pe canal și sunt mult mai sensibili. De asemenea, coroanele se utilizează preponderent și la montarea implantului, reconstruind complet coroana dintelui pierdut.

Câte tipuri de coroane dentare există?

În funcție de materialul din care sunt realizate, coroanele pot fi din ceramică, zirconiu sau compozit, acestea determină gradul de rezistență al lucrării, aspectul, dar și nivelul de compatibilitate cu organismul. Coroanele ceramice sunt cele mai estetice, imitând perfect dintele natural, în timp ce coroanele din zirconiu sunt cele mai rezistente. Drept urmare, pentru dinții frontali se va alege ceramica, iar pentru cele mai puțin vizibile se optează, de regulă, pentru zirconiu. Coroanele din compozit sunt la ora actuală o soluție mai degrabă provizorie, fiind totodată și cea mai ieftină dintre cele trei.

Care este procesul de montare al unei coroane dentare?

Aplicarea unei coroane dentare este un proces simplu și rapid în cabinet, fiind necesare doar câteva etape de lucru pe care medicul le stabilește în momentul consultului inițial. În cazul unei reconstrucții se pregătește dintele natural pentru a forma bontul protetic, după care se ia amprenta pentru a crea forma și dimensiunea dorită în laborator. Până la cimentarea coroanei fixe, se aplică o coroană provizorie care să protejeze locul și să ofere un aspect armonios până la finalizarea lucrării.

Căror riscuri te expui dacă nu înlocuiești dinții lipsă în timp util?

Dincolo de disconfortul estetic creat de pierderea sau deteriorarea masivă a unui dinte, acest lucru are și implicații funcționale majore. Pentru ca masticația să se poată efectua în condiții optime, o persoană are nevoie de toți dinții, iar în momentul în care unul dintre aceștia este afectat, apar dezechilibre majore. Drept urmare, există riscul de presiune mai  mare pe partea afectată, ceea ce conduce la degradarea dinților vecini, dureri de articulație, de cap și nu numai. De asemenea, spațiul rămas poate determina deplasarea dintilor învecinați și resorbția osului, probleme care sunt foarte costisitor de tratat dacă ajung în stadii avansate.

Fă acum o programare la Implant Studio!

Dacă îți dorești să redai frumusețea și funcționalitatea zâmbetului tău, te așteptăm la Implant Studio cu servicii profesionale de medicină dentară și cu o echipă prietenoasă de specialist. Procedurile sunt realizate cu ajutorul unor tehnologii de ultimă generație, fără durere sau disconfort, în timp ce rezultatele optime sunt garantate. Poți face o programare atât online, cât și la numărul de telefon disponibil pe site, pentru a stabili un prim consult și etapele unui plan de tratament personalizat.

Scapă de problemele dentare rapid și sigur la Implant Studio!