Gabriela Firea cere renumărarea tuturor voturilor în Bucureşti, la alegerile locale, atât la Primăria Generală, Consiliul General, cât şi Sectoarele Bucureştiului. Reprezentanţii USR PLUS se opun renumărării voturilor. 

„Sunt indicii că lucrurile nu au fost corecte în toate secțiile de votare. În multe secții s-au defectat tabletele STS și mult timp nu au funcționat. La 21.00, printr-un blocaj, nu se mai puteau scana buletine, dar se putea filma ce se întâmplă în secția de votare. Aceste imagini pot fi analizate și se poate vedea ce s-a întâmplat în secțiile de votare. Supraveghetorii noștri au fost marginalizați, îndepărtați de la masă. Am decis de comun acord ca astăzi şi în întreaga perioadă să se verifice procesele verbale şi cifrele. Dincolo de mine, de a spune clar că ne-am decis că vom contesta acest lucru, există semne că rezultatul nu este tocmai cu realitatea şi poate se leagă cu se s-a întâmplat în ziua alegerilor, când la prânz aveam mai multe procente peste Nicuşor Dan“, a declarat Gabriela Firea, la RomaniaTV.

Gabriela Firea spune că în ziua alegerilor, duminică, la prânz, avea mai multe procente decât principalul său contracandidat, Nicușor Dan, mai exact cu cinci procente, iar în 2 ore independentul Nicuşor Dan avea cu 7 procente mai mult.

Şi Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache şi viceprimarul de la Sectorul 2, Dan Cristian Popescu, cer renumărarea voturilor, acuzând grave nereguli în procesele verbale din secţiile de votare.

Urmare a efectuării numărătorii paralele a proceselor verbale aduse de către delegații partidului nostru, din secțiile de vot și a comparării acestor rezultate cu rezultatele oficiale publicate pe site-ul www.roaep.ro, am constatat o serie de neconcordanțe grave, care sunt de natură a influența rezultatul alegerilor la nivel de sector, în sensul de a fi desemnat în funcția de primar un alt candidat decât cel care a primit cele mai multe voturi valabil exprimate. Ne vom lupta pentru fiecare vot! Locuitorii sectorului 2 trebuie să aibă votul apărat și să știe că efortul lor nu a fost în zadar. Le mulțumesc încă o dată pentru încrederea acordată și le promit că vom face lumină în privința procesului electoral de la sectorul 2”, anunță Dan Cristian Popescu.

“Iată cum se fură voturile! Cu pixul, la vedere, fără nicio jenă! Sute de voturi mutate de la un partid la altul. În 2020, în secția de votare nr. 156 din Sectorul 1 al Capitalei, Partidul România Mare a ”obținut” 144 de voturi, iar Dan Tudorache doar 11. După ce Biroul Electoral de Sector a dispus renumărarea voturilor de la această secție s-a constatat că Partidul România Mare avea de fapt doar…. 2 voturi. Iar Dan Tudorache… 266“, a scris Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.