Klaus Iohannis va fi suspendat din funcția de Președinte al României dacă nu o va demite din funcție de Laura Codruța Koveși. Avertismentul vine din partea lui Traian Băsescu.

Fostul Președinte al României este de părere ministrul Justiției, Tudorel Toader, nu are altă variantă decât “revocarea șefei DNA și Procurorului General”, menționând că Augustin Lazăr și Laura Codruța Kovesi “au încălcat grav Constituția”.

Cred că Toader nu are nicio altă soluție decât să propună revocarea celor doi, după decizia CCR. Are ce analiza. Toader se poate uita la multe de la DNA. Tudorel Toader este condamnat să țină cont de decizia Curții Constituționale, care în considerente spune așa”, a spus Băsescu la emisiunea Dosar de politician, de pe B1 TV.

Băsescu spune că Iohannis nu se poate opune revozării celor doi procurori șefi, dacă se dovedește că au încălcat legea, altfel va sfârși suspendat din funcție.

Președintele are datoria să vegheze la respectarea Constituției. Dacă încalcă Constituția, președintele poate fi suspendat. După mine, nici Iohannis nu are nicio variantă. Președintele și CCR nu au dreptul să încalce Constituția,că ar avea loc un precedent teribil”, a adăugat Traian Băsescu.