România a încasat o înfrângere usturătoare în semifinala Campionatului European de Handbal Feminin de la Paris. Tricolorele au fost învinse categorig de rusoaice şi vor juca doar pentru medalia de bronz.

România a început în forţă semifinala cu Rusia, reuşind să conducă cu 2-0 şi 3-1, însă rusoaiceel au reuşit egalarea la 5-5 şi la pauză au intrat cu un gol în avantaj, scor 16-15.

Debutul reprizei a doua a fost nefast pentru tricolore. Au încasat rapid trei goluri şi Rusia s-a distanţat în premieră la 4 goluri de România.

Tricolorele au marcat primul gol în repriza a doua abia după 8 minute de joc. În minutul 48, Rusia s-a distanţat la 5 goluri diferenţă şi jocul româncelor s-a prăbuşit.

Rusoaicele au început să înscrie pe bandă rulantă în timp ce româncele ratau din toate poziţiile. În mintul 52, Rusia avea un avantaj de opt goluri faţă de România. În minutul 54, România avea două jucătoare eliminate, astfel că Rusia a trecut prin apărarea tricoloră ca prin brânză.

În repriza a doua, România a reuşit să marcheze doar 7 goluri, în timp ce rusoaicele au înscris 12 goluri. Scor final, România – Rusia – 22-28.

România va juca sâmbătă, la Paris, finala mică a campionatului european de handbal feminin, cu învinsa din a doua semifinală jucată de Olanda cu Franţa.