Situație fără precedent în mass media din România. SRI, serviciu care se ocupă cu spionajul intern, și-a făcut televiziune prin intermediul lui Sebastian Ghiță, iar Dorin Cocoș a fost pus de generalul Florian Coldea să finanțeze RTV cu 500.000 de euro.

Dezvăluirile incendiare au fost făcute de Elena Udrea în cadrul unui interviu acordat hotnews.ro.

Elena Udrea s spus că în toamna lui 2014, fostul ei soț a rugat-o să îi intermedieze o întrevedere cu George Maior, pe atunci șef SRI și cu adjunctul său, Florin Coldea.

În momentul în care a apărut dosarul Microsoft şi s-a vehiculat numele fostului soţ, eram în plină campanie electorală. A venit, se spunea acolo, numele meu era evident legat de dosar şi mai ales se spunea despre un credit pe care soţul – şi care este şi proba în dosar – fostul soţ îl luase de la Dinu Pescariu şi pe care îl declarasem în declaraţia de avere. În contextul acesta complex, a venit la mine fostul soţ să mă roage să îi fixez, să intermediez o întâlnire cu dl Coldea şi dl Maior, spunându-mi că nu doreşte să îi apeleze direct în situaţia dată. Că nu doreşte să îi apeleze direct pentru că, mă rog, aşa era situaţia, însă am întrebat de ce ar face asta, de ce să vorbească, şi a spus că ar dori să lămurească acuzaţiile din dosar, în condiţiile în care mi-a spus că a făcut nişte lucruri, la solicitarea dlui Coldea. Lucru care înseamnă, şi pentru asta sigur este foarte uşor de întrebat fostul soţ. Eu va declar exact ce mi-a spus. În toamna acestui an. Deci vorbesc de după ce a apărut scandalul, înainte să fie reţinut. Mi-a spus, spre exemplu, că la solicitarea domnului Coldea a dus 500.000 de euro lui Sebastian Ghiţă, în cash, pentru a-şi finanţa televiziunea, RTV. Cred că la începutul… Ideea era că mai la începutul televiziunii, când s-a rupt RTV-ul de Realitatea şi când dl Ghiţă încă nu era conectat cu toate cele 10 degete la bugetul de stat. Ulterior am aflat că banii au fost remişi dlui Ghiţă de către Alin Cocoş. Mi-a mai spus că, tot aşa, la solicitare, a dus aproximativ la fel, 500.000 de euro, nu-mi mai aduc aminte exact, dar aproximativ la fel, unui institut de sondare a opiniei publice, care făcea sondaje din acestea”, a spus Elena Udrea.

În replică la aceste dezvăluiri, Sebastian Ghiță, deputat ex-PSD, și patron al România TV, fostă RTV, a spus că: Nici la Realitatea TV și nici la România TV nu au existat contracte sau legături cu Dorin Cocoș, Alin Cocoș sau firmele acestora.

Udrea a mai spus și faptul că în campania electorală din 2014, la România TV a apărut pentru două ore un document din care rezulta că Vasile Blaga a primit bani în dosarul Microsoft şi că Sebastian Ghiţă i-ar fi relatat apoi că a fost retras la cererea şefului SRI Florian Coldea.

“La televiziunea lui, preţ de 2 ore maxim a ieşit acel document şi s-a dezbătut implicarea dlui Vasile Blaga. Acolo se spunea că a primit o sumă de bani de la Claudiu Florică, lucru care s-a întâmplat timp de 2 ore, după care a dispărut cu totul din dezbaterea publică. În campanie a apărut pentru 2 ore, în scurt, la televiziunea domnului Ghiţă, a apărut acest document. Ulterior a fost retras. La întrebarea pe care am pus-o: «De ce nu s-a dezbătut la fel de intens documentul în care a apărut numele domnului Vasile Blaga, aşa cum s-a dezbătut în continuu în campania în care candidam la prezidenţiale implicarea fostului meu soţ în acest dosar?» răspunsul lui SeSebastian Ghițăfost: «Pentru că generalul Coldea, de la SRI, i-a cerut să retragă acest document»”, a spus Elena Udrea.

Însă, vineri seara când pe toate televiziunile de știri ecranele flicăreau de breaking news, la România TV se dezbătea cazul Prigoană-Bahmuțeanu. Nici urmă de dezvăluirile bombă făcute de Udrea la hotnews.ro. Dovadă certă că cei de la RTV nu au primit undă verde de la SRI să dezbată subiectul.

Este extrem de grav ca un serviciu secret dintr-o țară democratică și membră a UE, să aibă o televiziune națională prin care să manipuleze opinia publică.