Zidul, noua premieră a Teatrului Masca, un eseu fabulos despre condiția umană

Zidul, noua premieră a Teatrului Masca, un eseu fabulos despre condiția umană
loading...

Teatrul Masca vă invită joi, 25 februarie, ora 19.00 la ARCUB – Hanul Gabroveni, Sala Bolților la premiera spectacolului Zidul, un tablou vivant ce spune o poveste unică, întinsă pe mai mulți ani, despre viața a doi tineri îndrăgostiți în lupta cu vremurile ostile, dar mai ales cu ei înșiși.

Teatrul Masca începe anul 2016 cu o premieră importantă prin care vrea ca Zidul să fie dărâmat.

„Zidul este un obstacol, o formă de îngrădire, o delimitare, o constrângere, o redefinire geografică, un gând greu, o înlanțuire, o sudalmă, o obsesie, un punct de   pornire   și   unul   de  sosire,  o   viață   refuzată,   o   îngândurare,  moartea. Prinși în îmbrățișarea nemiloasă a Zidului, El și Ea își trăiesc viața cu gândul evadării și o încearcă mereu, în fiecare clipă, în fiecare gând. Un dans pasional ca o iubire printre astre reduce pentru cateva clipe Zidul la condiția lui firească, iar apariția unui firicel de viață transformă lupta eternă în cea mai frumoasă înfruntare, pentru că dacă Zidul are tăria pietrei, Omul are tăria permanenței sale pe Pământ. Se nasc noi generații care vor duce mai departe lupta către o posibilă și atât de dorita victorie”, declară Mihai Mălaimare, fondator al Teatrului Masca și regizor artistic al spectacolului.

Zidul este un eseu teatral despre viață, moarte, dragoste și datorie, realizat într-un decor unic, iar limbajul ales este cel de tip Masca, derivat din perfecționarea stilului living statues.

Spectacolul face parte din programul „La inceput a fost gestul” inițiat de Teatrul Masca.

Categorii: CULTURĂ-FILM

Autor

Recent NEWS

Puteți contacta redacția site-ului de știri www.recentnews.ro pentru sugestii, ponturi, comentarii, păreri, sau drepturi la replică, la adresa office@recentnews.ro