Zelekta Shai, din Israel, a câștigat duminică, 29 octombrie 2023, turneul RTP Special Open 2023, competiție găzduită de Club Sportiv Galaxy din București. A doua ediție a turneului a reunit la start 12 jucători.

Zelekta Shai a reușit duminică, să bifeze prima victorie la RTP și să își adjudece primul titlu de Campion RTP. După doar 21 de zile de la debutul în cadrul circuitului RTP, jucătorul din Israel, stabilit de opt ani în România, a triumfat la RTP.

Cu trei victorii în decurs de patru ore, Zelekta Shai a reușit să câștige a doua ediție a turneului RTP SPECIAL OPEN, după ce în finală l-a învins pe Cătălin Marinov. Pentru primul său titlu la RTP, Zelekta Shai a fost recompensat cu un voucher RTP în valoare de 100 lei, o sticlă de vin de la Crama Oprișor, 100 lei pentru Turneul Campionilor RTP și trofeul de campion RTP, ce va fi personalizat cu numele său.


Cătălin Marinov 
a jucat duminică, prima finală la RTP, la doar două săptămâni de la debutul în circuit. A reușit să îl învingă de două ori în turneu, pe prnvipalul favorit al competiției, Eduard Șorcoată, prima dată în etapa preliminară turneului principal, apoi pe tabloul principal, în faza sferturilor de finală. Deși a început în forță finala, conducând în primul set, nu a reușit să mențină ritmul și a cedat ultimul act în două seturi. Grație acestei reușite, Cătălin Marinov este calificat la RTP Finals și a fost recompensat cu 70 lei voucher RTP, 50 lei pentru RTP Finals, o sticlă de vin de la Crama Oprișor și trofeul de finalist RTP SPECIAL OPEN, ce va fi personalizat cu numele său.


Turneul RTP SPECIAL OPEN este rezervat exclusiv jucătorilor care nu au nicio victorie la RTP în proba de simplu masculin, dar au avut cel puțin un meci jucat în anul 2023.

Prima ediție a RTP Special Open a avut loc în 29 octombrie 2022, a reunit la start șapte jucători și a fost câștigat de Mihai Enciu.

Toți jucătoriI participanți la RTP Special Open 2023, au primit la fiecare meci jucat, batoane de ciocolată premium de la sponsorul oficial RTP, compania Heidi Chocolate.