Dinamo Bucureşti, echipa faniom a Ministerului de Interne, este acum o umbră palidă a echipei care în urmă cu zece ani domina campionatul intern de fotbal. Câinii roşii mai au de aşteptat cel puţin un an până să spere la titlul naţional.

De zece ani, fanii lui Dinamo tot aşteaptă şi tot speră că echipa lor va câştiga. Însă debandada de la Dinamo îi face pe suporteri să caute explicaţii, poate un pont de la tipzor.ro îi va ajuta să elucideze misterul.

Pe zi ce trece, Dinamo se afundă tot mai mult în groapă. Au trecut zece ani de când dinamoviştii se bucurau de titlul cucerit în Ştefan Cel Mare, cu Rednic la butoane.

Între timp, clubul de fotbal şi-a schimbat acţionarii, şi a fost preluat de Ionuț Negoiță de la Nicolae Badea, însă performanța întârzie să apară.

De ce nu își revine Dinamo Bucureşti!? Poate pentru că noii acţionari au făcut transferuri fără cap şi au tocat degeaba banii clubului de fotbal care a trecut şi prin procedură de insolvenţă.

Potrivit unei analize realizate de Gazeta Sporturilor, din 80 de jucători străini aduși de Dinamo după 2007, 25 dintre aceștia au confirmat la echipa alb-roșie. În timp ce marea majoritate au avut evoluţii mediocre şi au tras echipa la coada clasamentului.

Nicolae Badea, Cristi Borcea, Vasile Turcu şi Ionuț Negoiță și-au demonstat nepriceperea și nepăsarea față de a doua cea mai iubită echipă de fotbal a ţării.

În cei zece ani de pauză la capitolul rezultate, titlul s-a plimbat prin toată ţara, pe la echipe nou înfiinţate, sau care nu erau cotate cu şanse reale. Unirea Urziceni, CFR Cluj, Oțelul Galați și Viitorul Constanța au câştigat în mod neaşteptat titlul în Liga I.

Şi după atâtea probleme, dinamoviştii mai primesc o veste proastă. Miha Mevlja a fost transferat de la Rostov la Zenit St. Petersburg. Iniţial s-a vehiculat că jucătorul, fost dinamovist, a fost vândut la echipa rusă pentru 8 milioane de euro. Numai că ce să vezi, suma reală e pe jumătate.

Aşadar, socotelile de acasă nu s-au potrivit cu cele din târg. Şi în loc de 800,000 de euro comision de transfer, care să alimenteze conturile lui Dinamo, clubul va primi doar jumătate şi abia în primăvara lui 2018.

După 17 etape, Dinamo a acumulat doar 24 de puncte şi se află abia pe locul 7. Oare cât vor mai avea de aşteptat fanii clubului Dinamo Bucureşti pentru a se bucura pentru titlul de campioană a României? Un an, poate doi?