World Vision România lansează programul „Pâine şi Mâine”, menit să asigure unui număr de 2.500 de copii, din zonele defavorizate, o masă caldă în fiecare zi şi sprijin pentru realizarea temelor. Astfel, programul urmărește în egală măsură asigurarea nutriției necesare pentru dezvoltarea copiilor și diminuarea ratei abandonului şcolar în satele sărace din judeţele Vaslui, Dolj şi Vâlcea.

Echipa World Vision România a pregătit, prin parteneriate la nivel local, condițiile pentru livrarea hranei și asigurarea suportului şcolar în cadrul unităţilor de învăţământ.

„Trebuie să spargem cercul vicios al lipsei de viitor prin lipsa de educaţie şi să tratăm direct sursa problemelor. Nu ne putem permite ca, din cauza sărăciei de azi, copiii care vor asigura pâinea de mâine a generațiilor viitoare să rateze șansa să se dezvolte normal și să-și câștige traiul cu demnitate. Copiii nu ajung la şcoală pentru că sunt flămânzi, nu au cele necesare şi nu are cine să îi susţină în demersul educaţional. Devin astfel adulţi fără pregătire, cu şanse de angajare reduse, care îşi formează familii cu aceleaşi probleme, generaţie după generaţie”, spune Daniela Buzducea, director executiv World Vision România.

În cei 25 de ani de activitate, World Vision a radiografiat permanent starea comunităţilor sărace din zona rurală, studiile realizate arătând că este necesară abordarea din mai multe unghiuri, simultan, a problemei sărăciei.

„Intervenţia în comunitate şi în familiile sărace este dificilă, se izbeşte uneori de situaţii greu de imaginat iar copiii sunt principalele victime. De aceea, în paralel cu proiectele de dezvoltare economică și transformare a comunităţii, trebuie să ţintim la aducerea copiilor la şcoală, asigurându-ne că ajutorul ajunge direct la ei, în forma de care au nevoie. Nu mai avem timp de pierdut”, adaugă Daniela Buzducea.

Fundaţia lansează astăzi un apel pentru toţi cei care cred în puterea educaţiei și care vor să contribuie la , asigurarea hranei  copiilor din satele sărace. Astfel, organizația  oferă doritorilor  mai multe căi pentru implicarea financiară:

  • Donatii directe pe pagina painesimaine.ro
  • 2 Euro prin SMS cu textul PAINE la 8844
  • Direcționarea a 2% din impozitul pe venit până pe 25 mai 2016
  • Sponsorizări

Tocmai pentru a atrage atenția asupra efectului sărăciei în viața copiilor și mai ales pentru a sublinia legătura cu abandonul școlar, campania pentru programul”PÂINE și MÂINE” se va desfășura sub sloganul „Unii copii mănâncă doar litere”. Toate informațiile privind programul de masă caldă se găsesc pe site-ul dedicat www.painesimaine.ro

World Vision desfășoară în continuare şi alte proiecte de regenerare rurală, pentru a asigura intervenţia şi la nivelul familiilor şi comunităţilor, prin programe de educaţie şi pregătire profesională pentru adulţi, livrează bazele pentru revalorificarea meseriilor tradiţionale sau pentru iniţierea de mici afaceri sustenabile, derulează proiecte de educaţie pentru sănătate şi igienă, hrănirea corectă a copiilor sau refacerea unităţilor de învăţământ şi de asistenţă medicală.