Tunurile financiare de milioane de euro din România, date în plină pandemie de coronavirus, au ajuns să fie relatate şi de publicaţiile americane. 

Celebrul ziar american, Washington Post relatează despre „pandemia de corupție” din România. Tara noastră este băgată în calupţul ţărilor corupte în plină pandemie, alături de Columbia şi Bangladesh.

Publicația scrie depsre contractele încheiate de stat cu firme/ companii/ furnizori cu un istoric non-medical. Și nu doar în România, ci în toată lumea.

„În România, unde procesele normale de licitație au fost suspendate pentru a accelera achizițiile publice, criticii atrag atenția la ce se întâmplă în spatele acestor tranzacții. Romwine & Coffee SRL, o companie mică situată la 50 de km sud de București, vinde tutun și băuturi alcoolice. Dar a reușit să obțînă două contracte cu statul, în valoare de 12,6 milioane de dolari, pentru a produce măști sanitare, dar la un preț de două ori mai mare decât cel de pe piață. Tranzacția a avut loc după ce Sanimed Internațional a încheiat un acord de parteneriat cu vânzătorul de tutun și băuturi alcoolice, a declarat proprietarul Sanimed, Cătălin Hideg. El a insistat că acordul nu este ‘neobișnuit’„, scrie Washington Post.