Fie că îți dorești să te muți din casa părintească și să devii independent, fie că nu îți mai convin condițiile actuale ale locuinței în care trăiești sau pur și simplu vrei să conturezi o nouă etapă în viața ta, este normal ca din când în când să te gândești la cum poți face un upgrade al casei tale. Acest lucru nu este, însă, unul ușor, deoarece trebuie să iei în calcul o multitudine de aspecte, astfel încât decizia finală să fie una informată, care să te mulțumească din toate punctele de vedere!

Iată de ce aspecte trebuie să ții cont atunci când te gândești să te muți într-o locuință nouă!

  • Apartament sau casă: Alege varianta perfectă pentru tine

Una dintre cele mai importante întrebări pe care trebuie să ți le adresezi este dacă îți dorești să te muți în apartament sau la casă. Fiecare variantă vine cu punctele sale forte, dar și cu unele slabe, deci trebuie să te gândești foarte bine înainte să iei decizia finală. Un apartament presupune costuri mai mici și este mai ușor de găsit și de întreținut, însă te poți confrunta cu o lipsă a spațiului și cu vecini gălăgioși. Pe de altă parte, o casă îți oferă o suprafață mai mare, liniște și o grădină pe care o poți amenaja după bunul plac, dar vine la pachet cu niște costuri de întreținere mai mari și o locație îndepărtată de principalele puncte de atracție ale unui oraș. Dacă ți-ai dorit dintotdeauna să locuiești la casă, apelează cu încredere la arhitecții care derulează proiecte case cu mansardă de la Hauze și alege varianta optimă pentru tine!

  • Aplică pentru un împrumut dacă nu dispui de bugetul necesar

Cu siguranță îți dorești să beneficiezi de cele mai bune condiții în noua ta locuință și să ai parte de un confort sporit. Dacă nu dispui de bugetul necesar îndeplinirii visului tău de a avea o locuință modernă, programul Noua Casă reprezintă salvarea ta, oferindu-ți un împrumut garantat de către stat. Acest program vine atât cu avantaje, cât și cu dezavantaje, însă reprezintă una dintre variantele cele mai apreciate de cei care vor să își cumpere o casă nouă. Astfel, avansul este de doar 5%, dobânda este și ea avantajoasă, iar programul Noua Casă poate fi accesat și de către persoanele cu salariu minim pe economie. Cu toate acestea, este dificil să beneficiezi de acest program, întrucât trebuie să îndeplinești o multitudine de condiții, implică multă birocrație, iar noua locuință nu  poate fi vândută timp de cel puțin 5 ani!

  • Gândește-te la toate aspectele din plan îndepărtat

Se spune că nu este bine nici să trăiești în trecut, nici să te gândești prea mult la viitor, ci că trebuie să trăiești în prezent! Totuși, atunci când vine vorba de a lua o decizie cu privire la spațiul în care urmează să locuiești, este esențial să te gândești la cum ți-ai dori să arate viitorul tău! Vrei să ai o familie numeroasă și un animal de companie care să îți devină cel mai bun prieten? În acest caz, ar fi recomandat să optezi pentru o casă mare, cu o grădină generoasă, în care să poți petrece timp de calitate cu familia ta. Dacă, în schimb, visezi la o viață liniștită, alături doar de partenerul tău, și ești o fire aventurieră, care dorește mereu să călătorească și să exploreze lumea, alege o casă mai mică sau un apartament, care să nu necesite atât de multă atenție și să fie ușor de îngrijit!

Fie că vrei o casă mare, departe de gălăgia orașului, în care să îți crești copiii și să ai parte de o grădină mare, care să reprezinte locul perfect pentru a petrece timp cu cei dragi, fie că îți dorești o locuință mai mică, minimalistă, ușor de întreținut, care să fie conectată continuu la energia orașului, este esențial să ții cont de mai multe aspecte, astfel încât, la final, să fii mulțumit de alegerea făcută!