Dacă ai minim 23 de ani şi îţi doreşti să reprezinţi România la Parlamentul European din postura de europarlamentar, acum ai această oportunitate. Trebuie doar să vrei să te implici, să îţi asumi o astfel de responsabilitate şi să îţi doreşti să îţi reprezinţi cu adevărat ţara în legislativul european.

Românii dornici de afirmare, care vor să-şi reprezinte cu mândrie ţara la Bruxelles din postura de europarlamentar, au acum ocazia să treacă de la vorbe la fapte. Noua Românie, partidul care vine tare din spate, dă start selecţiei de europarlamentari.

În plină vară, Noua Românie începe selecţia candidaţilor pentru alegerile europarlamentare din luna mai 2019. PNR, primul partid din România care nu acceptă traseişti politici, îndeamnă tinerii să se înscrie în Noua Românie pentru a intra în programul de pregătire în vederea participării la alegerile europarlamentare.

Aşadar, dacă vrei să devii europarlamentar, acum e momentul să faci primul pas către Bruxelles. În luna august 2018, PNR va selecta din rânul membrilor săi, 33 de candidaţi care vor participa la europarlamentare.

Parlamentul European, forul legislativ al Uniunii Europene, aleas prin scrutin direct o dată la cinci ani, este format din 751 de europarlamentari din 27 de state membre.

România are în prezent 32 de europarlamentari, însă numărul acestora ar putea creşte la 45 după retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Sediul central al Parlamentului European se află la Strasbourg, unde au loc 12 ședințe anuale în plen. Însă, Parlamentul European mai are un sediu şi la Bruxelles, unde Comisiile și fracțiunile se mai pot întruni, unde ocazional au loc și ședințe plenare.

Alegerile europarlamentare vor avea loc în România cel mai probabil pe 26 mai 2019.

Lucrurile nu se schimbă de la sine. E nevoie de o nouă clasă politică, una curată, onestă, și care să lucreze pentru România și în interesul românilor. Pe site-ul oficial al Noua Românie puteți citi Statul și Programul Politic, www.partidulnouaromanie.ro.

Înscrie-te în Noua Românie și ia parte la adevărata schimbare a țării.   

Urmărește pe facebook activitatea Noua Românie.