Vrei să fii DJ? TOP 3 echipamente pe care trebuie să le ai

Te-ai gândit serios că vrei să îți începi cariera profesională ca DJ? Ei bine, este o meserie interesantă la fel ca multe altele,  din care chiar poți câștiga bani, dar totul depinde doar de tine. De la cât de bine știi să creezi playlisturi și să combini piesele pentru a oferi mereu un vibe de nota 10, până la ce echipament ai și cum îl folosești.

Totuși, dacă nu știi ce echipament ar trebui să alegi, noi îți vom lăsa aici un top cu 3 dispozitive de avut. Citește acest articol în continuare și află care sunt acestea. 

TOP 3 echipamente pe care trebuie să le ai

  • Mixer audio 

Mixerul audio este un must-have pentru cei care doresc să își înceapă cariera de DJ. Acesta este un dispozitiv cu ajutor căruia poți mixa, adăuga efecte și a face diferite tranziții atunci când pui muzică. Acestea sunt de două tipuri: mixere amplificate și neamplificate.  Depinde de tine ce nevoi vei avea și ce decizi că este mai bun pentru munca ta. Totuși, un astfel de aparat poate fi foarte costisitor, dacă îți dorești ceva la un nivel profesionist de la început, însă te-ai putea baza pe un mixer de DJ la un preț rezonabil, care își va face treaba. Ulterior, vei putea să avansezi și să îți cumperi ceva mai profesional. Cu toate acestea, cei de la Mcmusic.ro au diferite mixere, la prețuri mai mult decât avantajoase. 

  • Căști

Probabil dacă ai văzut în realitate sau chiar pe Youtube vreun Dj, știi deja că aceștia se folosesc pe întregul eveniment de căști. Dacă te întrebi și de ce, este foarte simplu, căștile sunt un echipament cu ajutorul căruia se determina momentul potrivit pentru a reda melodii în mod ritmic. De aceea, atunci când îți vei alege, nu te poți baza pe obișnuitele căști de telefon, ci îți vor trebui ceva profesional. De asemenea, trebuie să te gândești și la confortul tău, vor fi momente când va trebui să stai cu orele cu ele pe urechi. Așadar, alege ceva care este calitativ, care nu te va deranja și care va avea o flexibilitate mare, pentru a nu se strica în timpul evenimentului. 

  • Sistemul audio

Prin sistemul audio ne referim la boxe și cu siguranță deja știai că de asta va fi nevoie. Este nevoie pentru a putea să îți auzi mixajele așa cum trebuie când vei lucra. Totuși, alege să cumperi un sistem audio calitativ, pentru a auzi sunetul exact așa cum trebuie. O variantă ieftină te va face să crezi că este ceva greșit cu ce produci tu. De asemenea, poate vor exista momente când la anumite evenimente nu vor exista boxe, deși rar se întâmpla asta, trebuie să fii pregătit.

Sursa foto: Unsplash.com.