Vara se aproprie cu pași repezi de final și în curând temperaturile mai scăzute te vor obliga să faci o schimbare în garderobă. Dacă ești încă cu gândul la vacanță și te mai bucuri puțin de sandalele comode luate în acest sezon, nu pierde din vedere momentul oportun pentru a face loc în dulap pentru noile ținute de toamnă. Nu pleca însă la cumpărături fără să arunci o privire pe cele mai importante articole pe care trebuie să le vânezi în magazine.

TOP 5 piese vestimentare pentru toamna 2020

Sezonul acesta tendințele se schimbă. După o perioadă îndelungată de domnie a anilor ’70, anii ’80 se întorc pentru a-și revendica locul în inima nostalgică a fashion-ului. Totuși, pandemia mondială nu a ocolit marile case de modă, care au fost nevoite să își închidă porțile și producția mai multe luni.

Acest context a impus o austeritate elegantă, o simplitate profundă a codului vestimentar, care se reflectă acum în articole bazate mai mult pe țesături de calitate și mai puțin pe croiuri extravagante.

În continuare poți descoperi piesele cheie ce pot transforma orice ținută într-un outfit rafinat:

  1.       Sacoul colorat – indiferent că ești adepta stilului clasic sau a celui contemporan, sacoul este un articol vestimentar extrem de versatil, pe care îl poți asorta atât la fustă, cât și la pantaloni. Culorile puternice care se poartă anul acesta – roșu, turcoaz sau portocaliu aprins – cu siguranță te vor scoate din anonimat.
  2.       Pardesiul de piele  – fiecare generație s-a bucurat de acest articol, care a rămas o opțiune clasică și subevaluată pentru lunile mai reci. Revine totuși la modă în acest sezon. Asortează-l cu o pereche de pantaloni slim sau cu o fustă mini, alături de o pereche de cizme peste genunchi. Nuanțele perfecte pentru încălțăminte pe care le poți combina cu acest articol sunt negru, gri sau albastru.
  1.       Paltonul maxi galben – nici anul acesta nu iese din tendințe, așa că îl poți refolosi dacă l-ai achiziționat anul trecut. Din fibre naturale sau sintetice, paltonul maxi se potrivește cu majoritatea ținutelor pe care le vei adopta. Cea mai sigură combinație este alături de tonurile de albastru, jeans sau stofă.
  1.       Cizmele slouch – revin în tendințe toamna aceasta și pot fi purtate atât cu pantaloni wide leg, cât și cu rochii scurte sau fuste midi mulate.
  2.       Gențile Pouch – comode, încăpătoare, lejere și potrivite oricui, aceste genți se pot asorta cu ușurință. Fii îndrăzneață și alege culori contrastante pentru a completa o ținută în tonuri calde de bej, maro sau albastru.

În concluzie, într-o perioadă în care întoarcerea la școală nu putea să arate mai diferit sau revenirea la birou este doar parțială, ocaziile de a-ți pune în valoare stilul s-au diminuat considerabil. În plus, anotimpurile nu par să influențeze evoluția pandemiei, așa că nu mai este loc de greșeală, fiecare apariție trebuie să impresioneze, iar tendințele de anul acesta sunt destul de permisive în ceea ce privește libertatea de a improviza.

Nu îți trebuie decât puțin curaj și inspirație. Și pentru că anii ’80 revin în tendințe, aruncă o privire pe fotografiile prăfuite ale părinților din tinerețe. Vei descoperi stilul la sursă și poate că mama ta încă mai deține câteva accesorii pe care le poți reinterpreta!

Sursa foto: shutterstock.com