”Justițiabilii”  vor să-l reducă la tăcere pe tânărul care a avut curajul să se pună cu ”sistemul”. A îndrăznit să publice un articol despre abuzurile unui procuror iar justiția a stabilit că trebuie pedepsit jurnalistul care a făcut dezvăluirea. 

Justiția din România pune botniță presei libere. Judecătoria Sector 5 a stabilit pe 9 martie în primă instanță, ca jurnalistul Sebastian Popescu să plătească daune morale de jumătate de miliard de lei către un procuror despre care jurnalistul a scris cum realiza magistratul anchetele penale și ce presiuni făcea asupra martorilor și inculpaților.

Sebastian Popescu este cel care în 2015 a fondat Noua Românie, singurul partid în România care nu acceptă traseiști politici, prima formațiune fondată de la zero de tineri fără trecut politic.

Pentru că Noua Românie susține public adoptarea de urgență a legii răspunderii magistraților care ar stopa erorile și abuzurile judiciare, ”sistemul”  vrea s-l lichideze pe Președintele Noua Românie, Sebastian Popescu ca să-l determine să ”stea în banca lui”.

Fără a justifica prejudiciul, instanța a dat din pix o sumă fabuloasă pentru ca astfel să ducă la falimentul firmei care deține site-ul care a publicat articolul cu pricina.

Am început să deranjez grav pentru că am avut curajul să ies din rând și să creez un proiect unic în țară: Noua Românie. Am avut curajul să ies public și să spun că judecătorii și procurorii nu trebuie să se mai joace de-a Dumnezeu și că o lege a răspunderii magistraților este obligatorie dacă ne dorim să stopăm abuzurile din justiție. Am avut curajul să scriu în calitate de jurnalist despre abuzurile unui procuror și cum nicio faptă bună nu rămâne ”nepedepsită”, onorata instanță a stabilit că trebuie să-i dau ”mormanul” procurorului pentru că am îndrăznit să demasc abuzurile lui. Vor să mă reducă la tăcere, să mă lichideze. Însă nu sunt așa ușor de învins. Mă voi lupta prin toate mijloacele legale pentru a demonstra că nu am greșit cu nimic și că nu eu sunt cel ce trebuie pedepsit. Au câștigat pe moment o luptă, însă nu și războiul”, a declarat Sebastian Popescu, Președintele Noua Românie.

În luna noiembrie 2015, la două luni de la lansarea Partidului Noua Românie, Sebastian Popescu, în calitate de jurnalist a scris un articol despre abuzurile comise de un procuror. Magistratul amenința martorii într-un dosar penal, să declare ceea ce el dorea, în caz contrar le spunea că ”le taie mandat de arestare pentru 30 de zile”. Dincolo de limbajul de mahala folosit de procuror față de martori, legea din România nu permite ca un procuror să ”taie mandat de arestare”. Mandatul de arestare e solicitat de procuror și aprobat sau nu, doar de către judecător. Procurorul i-a deschis dosar penal unul martor care-și schimbase declarația în fața judecătorului, la câteva ore după proces. A doua zi l-a luat cu poliția de acasă și în sediul poliției l-a pus să semneze altă declarație și l-a amenințat că-i ”taie mandat de arestare” dacă își mai schimbă declarația. La patru zile distanță după ce a obținut de la martor declarația pe care o dorea, procurorul i-a închis dosarul penal pentru mărturie mincinoasă. în ciuda acestor dovezi zdrobitoare, judecătorul a decis că jurnalistul i-a adus ”prejudicii de imagine” procurorului prin dezvăluirile produse și drept urmare trebuie să-i plătească jumătate de miliard de lei drept ”despăgubiri morale”. Dacă procurorul era vedetă națională, iar articolul era difuzat la CNN se putea stabili un asemenea cuantum al daunelor morale. Se pare că magistrați fiind amândoi(judecătorul și procurorul), s-au ajutat pe principiul ”o mână spală pe alta”.

În ciuda acestei probleme, președintele PNR își dorește ca românii să aibă parte de o justiție dreaptă în țara lor, iar atunci când merg într-o instanță de judecată să nu aibă îndoieli asupra corectitudinii judecătorului.

”Dacă justiția nu funcționează într-o țară, nimic nu va merge, nimic nu se va putea îndrepta pentru că inevitabil toate drumurile duc la justiție. Dacă justiția nu se reformează din interior ea trebuie ”ajutată” din exterior și ca orice intervenție externă are și efecte negative. Magistrații corupți trebuiesc îndepărtați urgent din sistem”, mai spune Sebastian Popescu.

Președintele PNR face apel la tineri să strângă rândurile și să se alăture echipei Noua Românie pentru a reforma justiția, să punem capăt unor astfel de abuzuri incredibile.

Nepăsarea a dus ca România să fie condusă de politicieni neprofesioniști, corupți și indolenți față de problemele reale ale românilor.

Dacă vrei altceva, implică-te. Înscrie-te AICI în Noua Românie!

Pe site-ul oficial al PNR găsești Statutul și Programul Politic, cât și informații despre conducerea Noua Românie cât și activitatea zilnică a PNR.

Urmărește pe facebook activitatea Noua Românie!