România s-a calificat marți seară, în finala Eurovision 2015. Trupa Voltaj a intrat în prima semifinală pe locul 15, și a reușit să convingă publicul european și australian să-i trimită direct în finala de sâmbătă. 

Voltaj a trecut de semifinale și o ia ”De la capăt”, în finala de sâmbătă, 23 mai, alături de alte 26 de țări finaliste. Fără grafică și fără o piesă care să facă show, membrii trupei Voltaj, înconjurați de geamantane și imagini cu copii abandonați de părinți, au reușit să transmită mesajul lor, fainilor Eurovision, atât în română cât și în engleză.

Moldova a deschis semifinala, Georgia a încins-o, iar România a evoluat pe locul 15.

După ce toate cele 16 țări participante în prima semifinală, au terminat de cântat, s-a dat start televot și timp de zece minute, Europa și Australia a putut vota piesa favorită.

După cumularea rezultatului de la televot cu cel al juriilor de specialitate, s-au stabilit cele zece țări care se califică în finala de sâmbătă: Albania, Armenia, Rusia, România, Ungaria, Grecia, Estonia, Georgia, Serbia, Belgia.

Rămân în afara finalei: Republica Moldova, Finlanda, Olanda, Belarus, Danemarca și Macedonia.

Joi va avea loc cea de-a doua semifinală Eurovision 2015, iar sâmbătă, 23 mai, finala, ambele competiții vor fi transmise în direct în România, de la ora 22.00 de TVR 1.

copil eurvision