Atac incredibil al lui Vladimir Putin la adresa Direcției Naționale Anticorupție din România. Președintele Rusiei susține că astfel de structuri speciale anticorupţie din state est-europene, ar avea scop „politic”.

Vladimir Putin a pledat pentru intensificarea activităţilor de combatere a corupţiei, dar a atras atenţia că nu va accepta crearea unor structuri  anticorupție cu scop politic.

Avem obiectivul major de combatere a corupţiei şi a infracţionalităţii în general. Acest lucru necesită acţiuni sistematice şi profesioniste în toate etapele, de la prevenirea criminalităţii la formularea de acuzaţii în instanţe. În 2016, investigaţiile procurorilor au condus la iniţierea a 3.800 de proceduri penale pentru acte de corupţie. Scopul activităţilor Parchetului General este extrem de larg, acoperind aproape toate activităţile umane în care este reprezentat statul şi în care există reglementări. Parchetul General are rolul de a asigura respectarea legilor.După cum ştiţi, există ţări care aspiră la roluri de conducere pe plan mondial sau, ca să fiu mai precis, la dominaţie mondială, care au început să înfiinţeze aşa-numite comisii anticorupţie. Aceste instituţii guvernamentale paralele sunt folosite mai degrabă pentru un scop diferit, cel de înscenare a unor acte de manipulare în politica internă. Desigur, Rusia nu ar tolera niciodată crearea a ceva de acest fel, dar, în unele ţări, inclusiv în Europa de Est, structuri similare au fost deja formate , a declarat Vladimir Putin într-un discurs rostit la o reuniune organizată de Parchetul General din Rusia.