Finala „Șerifi de România”, cel mai spectaculos show de aventură din România, și-a desemnat marți seară la Antena 1 câștigătorul: Vladimir Drăghia este cel care și-a adjudecat trofeul și marele premiu în valoare de 10.000 de euro.

După 40 de zile de provocări, de misiuni care mai de care mai solicitante, de aventuri care s-au desfășurat fie la mare, fie la munte, fie în Deltă sau în cetăți părăsite, după nopți dormite sub cerul liber, în condiții vitrege, după teste supreme de rezistență psihică și fizică, Vladimir Drăghia a reușit să iasă învingător și să cucerească titlul de Șerif de România.

Proba finală s-a dat între Vladimir Drăghia și Giani Kiriță, care a pierdut cursa către cheia salvatoare și s-a clasat astfel pe locul al doilea. „Avem un câștigător”, a strigat Dan Negru, în aplauzele tuturor celorlalți concurenți veniți să urmărească cu sufletul la gură proba finală. „Per total, aceasta este una dintre cele mai frumoase experiențe din viața mea. Mi-au plăcut deplasările, spiritul de echipă pe care am reușit să îl creez împreună cu cei trei, patru prieteni pe care i-am câștigat la emisiunea aceasta. Focul de pe plajă, poveștile din jurul lui, mâncarea pe care am reușit să o facem acolo, victoriile, pluta din Delta Dunării, oile pe care le-am maltratat, absolut tot mi-a plăcut. Cu excepția incidentului pe care l-am avut cu Giani, a fost totul superb”, a mărturisit Vadimir la scurt timp după încheierea finalei. Mai mult decât atât, acesta a adăugat că simte că prin victoria sa și-a „răzbunat” doi prieteni pe care și i-a făcut în concurs, pe Paula Chirilă și CRBL, despre care crede că meritau să fie în finală.

Clasat pe locul al doilea, Giani Kiriță a fost îmbrățișat de copii lui, pentru care el rămâne un campion. „Uite asta e echipa mea frumoasă”, a spus Giani emoționat, strângându-și băiatul și fiica la piept. „Tati vă iubește și vă mulțumește din suflet că ați venit. Ce am aici lângă mine e cel mai mare câștig al vieții mele. Faptul că din acest concurs ies cu coloana dreaptă, cu capul sus e cel mai important. Pentru mine nu contează premiul în bani, contează să ieși frumos și cu capul sus din concurs”, a mai spus acesta.

De-a lungul a 12 ediții, „Șerifi de România” a testat caractere, a scos la iveală strategii de supraviețuire, a legat prietenii care continuă și azi, dar a creat și animozități. Conflictul dintre ultimii doi finaliști, Giani și Vladimir, a mocnit de-a lungul multor probe și nu de puține ori cei doi s-au ciocnit puternic. În ultima ediție, cei patru finaliști, Denisa, Raluca, Giani și Vladimir au avut surpriza să se întâlnească într-un fort părăsit cu foștii colegi de concurs, care s-au întors în show de data aceasta nu pentru a concura, ci în ipostaza de… victime! Cei patru au avut de îndeplinit o misiune grea: să îi salveze pe foștii colegi, care sunt prizonieri în fortul respectiv. Dacă Rona Hartner a fost înlănțuită, Andrei Duban a fost spânzurat la propriu, iar Andreea Tonciu prizonieră într-o cadă cu apă. Împărțiți în două echipe, Denisa cu Raluca și Giani cu Vladimir, finaliștii s-au mișcat cât de repede au putut, iar la final băieții au câștigat. Astfel au ajuns față în față Vladimir și Giani la ultima confruntare, proba decisivă în urma căreia Drăghia a ieșit câștigător.

Este al doilea concurs tv pe care Vladimir Drăghia îl câștigă în acest an după Splash! Vedete la Apă!