Vlad Orbişor a cucerit duminică, turneul organizat de RTP, în colaborare cu site-ul de ştiri recentnEWS.ro. Pentru al treilea an consecutiv, recentNEWS.ro, partener media al circuitului RTP, a organizat un turneu pentru jucătorii amatori de tenis de câmp din România.

Vlad Orbişor, desemnat favorit numărul doi al turneului RTP RECENT NEWS CUP 2019, din 9 iunie, a reuşit să se impună şi să plece acasă cu trofeul competiţiei. A fost a doua finală consecutivă, RTP 100, pe care a jucat-o în circuitul RTP, după cea pierdută pe 26 mai în faţa lui Gabriel Stancu şi a treia din carieră. Prima finală RTP 100 a fost jucată pe 3 noiembrie 2018, pierdută în faţa lui Cristian Ivanenco. În optimi de finală, Vlad Orbişor a jucat împotriva tatălui său, Nicolae Orbişor, pe care l-a învins în două seturi, scor 10-4, 10-1. În sferturi l-a eliminat pe favoritul numărul şase, Ciucă Iulian Vlăduţ, scor 10-6, 10-9, iar în semifinale s-a impus în faţa lui Alexandru Popa, scor 10-9, 10-6. În finală, Vlad Orbişor l-a învins pe Ilea Ioan Gabriel, în două seturi, scor 10-5, 10-4. Graţie acestei reuşite, Vlad Orbişor a primit trofeul RTP 100, un cec în valoare de 250 lei, un voucher de la Wilson şi o ciocolată Alexandrion, plus 100 de puncte RTP. Vlad Orbişor este calificat astfel pentru al doilea an consecutiv, la Turneul Campionilor RTP.

Ilea Ioan Gabriel, favorit numărul patru al turneului RTP RECENT NEWS CUP 2019, a avut Bye în primul tur, în optimi l-a învins în două seturi pe Gabriel Dranba, debutant în circuitul RTP, scor 10-9, 10-7. În sferturi l-a eliminat pe favoritul numărul cinci, Stănciulescu Mario Cristian, scor 5-10, 10-9, 10-6, iar în semifinale l-a învins pe fratele său geamăn, Ilea Radu Cristian, scor 10-7, 10-6. În finală, a fost învins de Vlad Orbişor, cel care l-a eliminat pe 26 mai, în semifinala turneului RTP 100. A fost prima finală RTP din carier pentru Ilea Ioan Gabriel. Pentru această performanţă, Gabriel a primit un premiu în valoare de 150 lei, un voucher Wilson, o ciocolată Alexandrion, trofeul finalistului şi 70 de puncte RTP.

24 de jucători au participat la turneul RTP RECENT NEWS CUP 2019, dintre care şase au fost debutanţi în circuitul RTP: Costin Bălaşa, Crăciunel Cătălin, Răzvan Gheorghiţă, Ilea Radu Cristian, Gabriel Dranba şi Robert Badea.

Arbitrii turneului au fost: Cristian Tudose, Gabriel Stancu, Cristian Drăgoi, Alexandru Giroveanu, Mario Stănciulescu şi Cristian Diaconu. Iar Sebastian Popescu a fost Arbitru principal şi Supervisor turneu.

Alexandrion Group România, Dr. Oetker, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmbureşti şi Wilson România sunt sponsorii circuitului Romanian Tenis Premium.