Viorica Dăncilă sare în apărarea Sorinei Pintea

Viorica Dăncilă, fost prim ministru al României, sare îi apărarea fostei sale colege de cabinet, Sorina Pintea după ce ieri seară, aceasta a fost bruscată de agenţii de poliţie care au dus-o la clinica MAI şi umilită cu câtuşe la mâini, în faţa jurnaliştilor care o aşteptau în faţa Arestului Preventiv al Capitalei.

Viorica Dăncilă a intervenit prin telefon la emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3, precizând că nu doreşte să se propunţe asupra acuzaţiilor care i se aduc Sorinei Pintea, însă a dorit să spuă că dincolo de lege trebuie să existe umanitate.

Fostul prim ministru a spus că a fost revoltată de situzaţia în care a fost pusă fostul ministru al sănătăţii.

„Sorina Pintea a fost pusă într-o siutaţie umilitoare, degradantă. Am văzut o femeie îmbrâncită, umilită, Sorina Pitea este un om bun, a fost o colegă bună, a fost un ministru bun. Eu nu vreau să vorbesc de vinozăţia sau nevinovăţia doamnei Pintea. Eu vorbesc de drepturile omului. Trebuie să respectăm directivele şi regulamentele europene. Cine îi va reda încrederea şi sănătatea Sorieni Pintea dacă va fi achitată la fel ca şi în cazul Orban„, a delcarat Viorica Dăncilă la Antena 3.

Avocaţii Viorel Mocanu şi Alina Cojocaru o sesizare la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Nr. 1 din Capitală şi solicită un răspuns urgent la opt întrebări despre situaţia umilitoare şi periculoasă din punct de vedere medical în care a fost pusă Sorina Pintea.

Avocații Sorinei Pintea acuză că fostul ministru a fost împins de o femeie aflată în escortă, care a „bruscat-o și îmbrâncit-o pe Sorina Pintea, astfel cum se poate observa din imaginile video difuzate de televiziunile naționale chemate de dvs.”, potrivit solicitării trimise de avocații Sorinei Pintea Centrului de Arest.

La ieșirea din sediul policlinicii, fostul ministru a refuzat să vorbească cu presa și s-a îndreptat direct spre mașina de poliție care a transportat-o înapoi în arest. Sorina Pintea era de nerecunoscut. Avea faţa umflată şi ochii roşii, semn că a plâns foarte mult.

Recent, Sorina Pintea a anunțat că a fost diagnosticată cu o boală autoimună gravă, dermatomiozită.

Tribunalul Bucureşti a decis, sâmbătă, arestarea preventivă pentru 30 de zile a Sorinei Pintea, fiind că a luat de mită sumele de 10.000 de euro şi 120.000 lei. Vineri, Curtea de Apel Bucureşti va decide dacă Sorina Pintea rămâne în spatele gratiilor.