Judecătoria Vaslui a fost blândă cu violatorii care au șocat o țară întreagă. Deși faptele comise sunt extrem de grave, iar pedeapsa ce trebuia aplicată era cea maximă de 12 ani, judecătorul le-a dat doar 7 ani de închisoare pentru viol, respectiv, 6 și 5 ani pentru cei care și-au recunoscut fapta. Judecătoria Vaslui a dispus și arestarea preventivă imediată a celor 7 violatori.

Burada Silviu, Avadanei Silviu, Bolboceanu Petrică, Burlacu Paul Andrei, Surleac Ioan, Rotaru Alin Dumitru şi Boicu Ionuţ Bogdan, cei șapte care au violat-o pe tânăra de 18 ani, în noiembrie 2014, au fost condamnați la ani grei de închisoare.

Silviu Burda, cel care a luat-o pe tânără din stația de autobuz și a dus-o cu mașina pe câmp unde a violat-o împreună cu alți șase prieteni, a primit cea mai mare pedeapsă, 7 ani de închisoare pentru viol și patru ani pentru lipsire de libertate. În total va executa 8 ani 4 luni de închisoare.

Burlacu Paul Andrei, Silviu Avădanei și Petrică Bolboceanu au fost condamnați fiecare la 6 ani de închisoare pentru viol, și câte trei ani de închisoare pentru lipsire de libertate. Drept urmare vor executa doar 7 ani de închisoare.

Pentru că și-au recunoscut fapta, Surleac Ioan, Rotaru Alin Dumitru, Boicu Ionuţ Bogdan au primit doar 5 ani de pușcărie pentru viol, și 2 ani pentru lipsire de libertate. După contopirea pedepselor, aceștia vor executa doar 5 ani și opt luni de pușcărie.

Instanța de judecată a mai stabilit azi și arestarea preventivă a celor șapte violatori, măsură aplicabilă imediat pentru o perioadă de 30 de zile.

Deciziile de azi ale Judecătoriei Vaslui nu sunt definitive și pot fi atacate cu recurs la Tribunalul Vaslui.

Cumplitul viol s-a petrecut pe 10 noiembrie 2014 pe două câmpuri. Unul din comuna Văleni și altul din comuna Moara Domnească, județul Vaslui.