Vinurile MĂIASTRU, din podgoria Cramei Oprișor, sunt o evocare în simțuri a legendei păsării-regină, cu rădăcini în povestirile și tradițiile populare romanesti.

Oltenii au renăscut necontenit după nenumărate incercări și provocări ale vremurilor prin care populația autohtonă a trecut.Pasărea Măiastră, reprezentată grafic, in alb şi negru pe etichetele vinurilor, este creaţia artistului Ciprian Paleologu, şi reprezintă mesajul de spirit al existenţei Oltenilor de-a lungul istoriei îndelungate, plină de evenimente, cu multe conflicte şi frământări.

Oltenii s-au susţinut, s-au apărat şi s-au ridicat precum Pasărea Măiastră din propria cenuşă. Cunoscută în multe culturi ca reper, Pasărea Măiastră este ca o oglindă a soarelui, strălucind în mii de culori, de o frumusețe nepământeană.

În ax de simetrie, pasărea legendară se înfățișează simultan în cele trei faze ale puterii sale: cu aripile împreunate, simbol al odihnei și pregătirii, cu aripile desfăcute în plin zbor, manifestarea forței depline, și cu aripile ascendente, într-o atitudine protectivă asupra lumii.

La fiecare soi de vin în parte, aureola din jurul pasării măiastre radiază o nouă culoare, vie și plină de mister. Alegerea desenului alb-negru al păsării nu este deloc întâmplătoare.

Este indiciul unei frumuseți ce nu se arată muritorului de prima dată, ochii oamenilor se lasă învăluiți de emanația sa cromatică, de cercul luminos, fermecător, ce o învăluie. https://www.crama-oprisor.ro/vinurile/Oltenia_Profunda/MAIASTRU