Viktor Troicki, revine la București, după un an de suspendare din circuitul ATP. Sârbul care a renăscut în ultimele opt luni de zile, ajungând până pe locul 39 mondial, vine pentru a treia oară la BRD Năstase Țiriac Trophy. Francezul Gilles Simon este favoritul principal al ediției din acest an.

Viktor Troicki revine pe zgura de la Arenele BNR, la doi ani de când a jucat sferturi de finală, unde a fost învins de cehul Lukas Rosol. Sârbul a reușit o revenire spectaculoasă în clasamentul ATP, în doar opt luni de zile. Dacă în iulie 2014 avea zero puncte în clasament, acum se află pe locul 39 mondial.

Gilles Simon, aflat în prezent pe locul 14 mondial, este pricipalul favorit al competiției de simplu masculin de la BRD Năstase Țiriac Trophy 2015, turneul pe care l-a câștigat de trei ori, în 2007, 2008 și 2012.

Croatul Ivo Karlovici aflat în prezent pe locul 24, vine în premieră la turneul din România din postura de favorit doi.

Lukas Rossol, finalist în 2014 şi câștigător al trofeului în 2013, revine pentru al treilea an consecutiv la București.

Pe lista jucătorilor care vin la București se află și Guillermo Garcia-Lopez, Marcos Barghdatis, Andreas Seppi, Viktor Troicki, Mikhail Youzhny, Denis Istomin, Sam Querrey, dar și tânărul Borna Coric, în vârstă de 17 ani care l-a bătut pe Andy Murray.

Marius Copil va fi și în acest an pe tabloul principal de simplu masculin, întrucât a primit un wild card de la organizatori.

În competiția de dublu masculin, s-ar putea să avem o finală 50% românească. Întrucât atât Horia Tecău, câștigătorul ultimelor trei ediții, cât și Florin Mergea, vin la București.

Horia Tecău face pereche cu Jean Julien Rojer, cei doi sunt principali favoriți, iar Florin Mergea și Dominic Inglot, sunt favoriții numărul doi.

Ediția aniversară a atras deja interesul publicului, astfel că toate cele 250 de abonamente în cuantum de 140 lei fiecare, au fost deja epuizate. Iar biletele la semifinale și finală, sunt vândute în procent de 60%.

În ceea ce-l privește pe deținătorul trofeului, Grigor Dimitrov, organizatorii turneului au spus că bulgarul nu s-a înscris în competiția de la Barcelona care se desfășoară simultan cu cea de la București, și că este posibil să vină s-și apere trofeul.

Cea de-a 20-a ediție a BRD Năstase Țiriac Trophy se va desfășura la Arenele BNR din București, în perioada 18-26 aprilie 2015.

Și pentru că bulgarul Grigor Dimitrov a pelcat în 2014, și cu trofeul, artistul român Ioan Nemțoi a creat un nou trofeu pentru ediția din acest an. Forma trofeului din 2015 reunește trei cercuri, simbolice ideii de minge, dinamism și continuitate, a lipsei limitelor și a infinitului de posibilități.

trofeu brd 2015