Dacă este să vorbim despre industrii profitabile în România, nu am avea cum să nu includem videochatul. Pentru unii este încă un subiect tabu, totuși nu mai este un domeniu lăsat într-un con de umbră. Notabil este că, în țară, din domeniul acesta se produce un miliard de euro per an. Vorbim așadar despre o industrie ce uimește prin cifre și prin faptul că are atracție la publicul larg, inclusiv din rândul bărbaților.

O nișă aparte este cea masculină, dar se pare că și acest segment a devenit un domeniu activ în țară. Ce-i drept numărul celor din domeniul acesta nu se compară cu numărul de studiouri dedicate fetelor. Totuși un studio videochat baieti există și prin însăși unicitatea cazului are foarte mare popularitate.

Câștigurile mari, atracția numărul unu la acest tip de job

Încă de la bun început acest domeniu arată că sfidează piața locurilor de muncă și promite salarii foarte mari. Tendința s-a păstrat desigur, iar acest aspect atrage cel mai mult. Câștigurile, indiferent că vorbim despre videochat feminin sau cel masculin – cum se întâmplă în cazul  echipei teamvisionstudio.ro – sunt foarte mari, de zeci de ori mai mari decât salariul mediu pe economie în țară.

Condiția? Să treci peste prejudecăți. Multe dintre acestea pornesc de la lipsa de informare, dar cert este că suntem campioni în a exprima opinii. Studiourile de profil se arată tot mai transparente și ca drept dovadă că lucrează legal, pe bază de contract, nu au nimic de ascuns și nu se feresc să ofere detalii despre acest tip de job, chiar în cadrul paginilor online, oficiale.

Mituri demontate

Desigur că există nenumărate necunoscute și confuzii. De aceea, cei și cele interesate aleg calea unui interviu pentru a se lămuri. Totuși este nevoie de ceva convingere până la acest punct. Așadar lămurim, pe baza informațiilor accesibile pe care studiourile de profil le oferă, câteva mituri:

De ce se fac angajări frecvente

Nu este vorba de faptul că nu există continuitate sau seriozitate din partea studiourilor, ci de faptul că se lucrează non stop, în trei ture. Astfel, echipa de modele este una foarte  mare și constant există interes pentru a completa cu alți doritori. Pentru cei și cele care doresc să renunțe o pot face oricând, astfel că nu există teama de a rămâne captiv într-o relație profesională  nedorită.

De ce există mențiuni despre legalitatea acestui domeniu atât timp cât este un job ca oricare altul

Întocmai pentru că domeniul de activitate nu se supune unor reguli clasice, are alte repere de desfășurare, mulți se tem că nu se lucrează corect, legal. Așadar studiourile preferă să precizeze de fiecare dată că este vorba de un job încadrat în limite legale, că există un contract la mijloc și termeni de confidențialitate foarte bine definiți și respectați.

Salariile foarte mari sunt reale?

Fiecare studio lucrează după propria schemă și remunerează modelele cu un anumit procent din câștiguri. Acestea sunt oricând demonstrabile, sume reale. O explicație constă și în faptul că piața de muncă în videochat se adreasează celor de peste hotare, unde și puterea financiară este mai mare. Ceea ce trebuie înțeles totuși se referă la faptul că salariile mari există, dar este nevoie și de implicare, de muncă, de dedicare și ceva răbdare pentru a vedea încasările tot mai mari. Asta pentru că există atât o etapă de acomodare, cât și una ce ține de training, oferit de către cei din domeniu.

Pentru cei și cele care se gândesc că trebuie să treacă de o barieră a intimității privind grupul de muncă, trebuie menționat că studiourile mențin ca regulă păstrarea profilului, fie el masculin sau feminin. Astfel, integrarea în echipă este mai ușoară mai ales pentru că nu intervine jena de a colabora cu personal de sex opus.

Așadar, videochatul poate fi surprinzător atunci când sunt descoperite realele condiții de muncă. Chiar dacă este un loc de muncă atipic, este remunerat mai bine, astfel că vorbim de o întreagă industrie a acestei nișe. Pentru cei care își doresc și mai multe detalii privind colaborarea cu studiouri de profil, click aici.