VIDEO EMOȚIONANT | Își riscă viața încercând să protejeze un câine lovit de mașină

Ți se face pielea de găină. Devotamentul unui câine față de un confrate de-al său, accidentat mortal de o mașină pe trecerea de pietoni, ne dă nouă, oamenilor, o lecție de viață, incredibilă.

Câinele, primul animal domesticit de om în istorie, care mai apoi i-a devenit cel mai bun prieten din regnul animal, continuă să ne uimească cu inteligența și devotamentul său, dus uneori la extrem.

Un câine maidanez a fost filmat de un trecător în timp ce își proteja cu propriul corp, confratele, ce tocmai fusese accidentat mortal de o mașină, chiar pe trecerea de pietoni.

În plin trafic, pentru a-l proteja pe cel rănit, câinele efectiv se întinde deasupra trupului celui rănit, protejându-l astfel cu întreg corpul, ca să nu mai fie lovit încă odată de alte mașini.

Deși era conștient de faptul că și el ar putea fi lovit la fel ca prietenul său, câinele nu se sperie de mașinile care trec pe lângă el și rămâne alături de el.

După care, când numărul mașinilor se mai rărește, încearcă să-l readucă la viață, așezându-se pe el și masându-i corpul.

Prin acest gest, câinele demonstrează proverbul: ”Prietenul la nevoie se cunoaște”.

Gestul acestui câine ar trebui să fie o lecție pentru noi, toți, oamenii, care nu de puține ori trecem indiferenți pe lângă semenii noștri care sunt căzuți pe stradă și au nevoie de ajutor.

Imaginile alăturate sunt de-a dreptul incredibile și îți fac pielea de găină. Uitați-vă și învățați din bunătatea și devotamentul acestui câine.