Vidanjare separatoare de grasimi pentru pamant fertil si apa plina de viata

Multe dintre lucrurile foarte importante pentru sanatatea noastra si a mediului nu sunt mediatizate cat ar trebui. Sunt gospodina care pun in vasul de toaleta cat mai firesc cu putinta uleiul in care au prajit cartori sau carne. Au auzit vag ca grasimile infunda chiuveta si au efecte nefaste asupra canalizarii, dar vazand gura de scurgere mai mare la grupul sanitar, au impresia ca nu fac nimic rau, daca toarna acolo o data 500 ml de ulei. La tara, uleiul folosit se arunca direct pe pamant, undeva in gradina, departe de curte, sa nu se vada urat.
Daca gospodinele ar analiza atente locul in care au turnat uleiul, si-ar da seama cat de mult gresesc! In locul acela iarba, buruieni, flori, tot se usuca si pamantul ramane chel mult timp.
Grasimile, in special uleiul si untura care prin prajire devin si mai otravitoare, distrug fertilitatea pamantului.
Este pacat sa oparim cu ulei darul divin platit cu sange de stramosii nostri care au luptat ca noi sa ramanem in proprietatea ogoarelor manoase ale acestei tari!
Daca restaurantele, cantinele, pensiunile si hotelurile de lux in bucatariile carora se pregateste mancare ar arunca uleiul folosit unde le este la indemana, va dati seama ca suprafata arida din Romania ar creste de la an la an.
Pe fondul acestui fenomen a fost interzisa functionarea restaurantelor fara separatoare de grasimi de mari capacitati montate sub chiuveta.
Sa arunci sute de litri de ulei in canalizare inseamna sa amplifici costurile legate de intretinerea si desfundarea sistemului, in plus, grasimea tot ajunge pe sol si pe apa si contaminarea se produce.
100 de litri de ulei aruncate la voia intamplarii care ajung in panza freatica polueaza 100 de milioane de litri de apa, ceea ce inseamna enorm.
O parte din grasimi ajunge si in apa marilor si a oceanelor si formeaza deasupra acestora o cortina care impiedica tot ce este viu sa respire.
Plantele, pestii, animalele subacvatice mor. Grasimea face ravagii, daca este aruncata in mijlocul naturii la voia intamplarii, in canalizare sau in tomberoane.
In prezent, restaurantele si unitatile in care se prepara mancare au, dupa cum am spus deja separatoare de grasimi, iar una dintre cele mai bune firme din Bucuresti, Calypsomono.ro asigura servicii de vidanjare separatoare de grasimi.
Un separator de grasimi colecteaza grasimea provenita de la masina de spalat vase, dar la fel de bine poate strange substante nocive (detergenti, inalbitori) provenite de la masina de spalat.
Daca pentru restaurantele mari exista separatoare de grasimi cu capacitatea de 1500-2000 de litri, pentru gospodariile individuale ar fi suficiente cele de 150-200 de litri.
Poate ca intr-o zi, din grija fata de mediu si fata de sanatatea noastra si a urmasilor nostri, cei care ne conduc vor decide ca in fiecare casa sa existe un astfel de dispozitiv, fiindca firme care asigura vidanjarea depozitelor de grasimi exista.
Si grasimile si resturile alimentare provenite de la spalatul vaselor si de la mancarea care se arunca miros, dupa cum miroase urat si apa care provine de la spalatul rufelor. Este de ajuns sa vezi culoarea acestei ape, sa iti dai seama ce contine si cum va mirosi, daca va fi lasata mai mult timp undeva la soare.
Vidanjarea separatoarelor de grasimi de sub chiuveta este nederanjanta, fiindca masinile firmei prezentate mai sus sunt ermetice si nu lasa izul respingator sa iasa in casa, iar separatorul tine totul sub control.
Sa stii ca si fosele septice si puturile absorbante, care contin produse mai periculoase sunt golite fara miros, asa ca fii curajos!
Nu te da nimeni afara din bucatarie, cand se face aceasta operatiune. Poti lucra linistit in continuare. O alta veste buna ne priveste pe noi toti, in calitate de locuitori ai acestui pamant.
Calypsomono.ro este un exemplu de conduita ecologica morala, fiindca a pus la punct pe cheltuiala proprie depozite de colectare a grasimilor care provin din separatoare si a deseurilor care provin din puturi absorbante si fose septice, iar acestea nu ajung in sol sau in panza freatica.
Daca ai o pensiune, un restaurant sau un hotel trebuie sa stii ca le poti solicita si:
-deszapeziri in iernile grele. Cu siguranta ca fiecare angajat este destul de ocupat, sa mai iasa in curte la dat zapada si facut partie, iar in turism, trebuie sa recunoastem ca majoritatea salariatilor sunt femei. Nu poti scoate cameristele sau bucataresele sa se lupte cu tonele de zapada, mai ales cand este apoasa si grea.
-deblocarea drumurilor de acces. Dupa furtuni, daca sunt multi copaci in zona, este dezastru. Cei mai batrani sunt la pamant, chiar si brazi tineri se prabusesc, fiindca se stie ca radacinile lor nu sunt adanc infipte in pamant, nici prea puternice.
Un telefon sau un mail si Calypsomono.ro vine la fata locului cu oameni puternici si priceputi si cu excavatoare. In cateva ore, drumul este din nou practicabil.
Cred ca ai inteles de ce trebuie neaparat sa faci din firma prezentata de mine un partener de nadejde si sa ii soliciti sfatul, cand faci un racord, cand ai o disfunctie la canalizare, cand doresti sa imbunatatesti atat alimentarea cu apa curenta, cat si sistemul de canalizare din locuinta.
Despre ei vei auzi numai lucruri bune, fiindca:
-au angajati onesti, disponibili, curati si politicosi.
Una este sa chemi un meserias care iti pateaza peretele fara mila si alta sa ai la lucru un profesionist atent, care respecta tot ceea ce iti apartine, fiindca stie ca ai realizat ceea ce ai prin munca.
-au cele mai mici preturi de pe piata
-serviciile sunt de calitate premium
-utilajele, masinile si echipamentele sunt de ultima generatie!