Primul ministru al României, Victor Ponta a fost filat și supravegheat de o agenție privată, în timp ce se afla pe vasul de croazieră, în Caraibe.

Premierul Victor Ponta a declarat luni seară la România TV că în timpul vacanței în SUA a fost supravegheat de o agenție privată, plătită de un site de știri din România.

„Pentru mine strict și pentru familia mea, era un lucru bun și în vacanța asta să nu mai fiu prim-ministru, că nu se mai cheltuiau atâția bani cu supravegherea mea prin diverse țări. (…) O agenție privată de acolo, din America (m-a supravegheat — n.r.). Un site din România a plătit niște oameni acolo, care au stat după noi. E dreptul presei, e dreptul lor lor să facă acest lucru, așa cum e dreptul meu de a merge în vacanță cu familia. De câte ori plec în străinătate apare o fotografie de genul ăsta. Sunt bani pe care îi cheltuie un site privat de știri. Dacă ei îi au, treaba lor”, a spus Ponta, la România TV.

Victor Ponta nu a dorit să dezvăluie numele site-ului de știri care a plătit agenția de spion care să-l fileze în vacanță.