Victor Ponta face dezvăluiri incendiare despre fostul său coleg de partid, Liviu Dragnea. Fostul prim ministru susține că prin vizitele în Israel, Dragnea a încercat să negocieze fuga și să nu fie extrădat.

Victor Ponta a declarat luni seară la emisiunea România 9 de la TVR 1, că Liviu Dragnea se pregăteşte să fugă din ţară pentru a nu face puşcărie.

Eu cred că Liviu Dragnea și-a negociat ca, la nevoie, să poată fugi în Israel și să nu fie extrădat (…) Eu nu cred că el are o înțelegere cu statul Israel, are cu… apropo, ne-am mutat ambasada la Ierusalim? Nu! Deci le-a dat țeapă și la ăia. El a zis că vrea să se vadă cu Trump, dacă vine în Israel. Când a aflat că nu mai vine Trump, că vine fiica, a zis că se vede și cu fiica, să-i spună cât de mult îl iubește pe tati. Când a ajuns acolo i s-a spus că nu e pe listă. A început să zică: cum, eu care… și apoi s-a întors. Când vorbim de Romgaz, de Hidroelectrica, de alte companii strategice a încercat să o treacă prin Parlament, dar CCR i-a dat-o înapoi. Oricine va semna pentru acel Fond Suveran intră la pușcărie”, a declarat Victor Ponta, la România 9.

Pe 21 iunie 2018, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu, în dosarul angajărilor fictive. Decizizia nu este definitivă și pot fi contestată la completul de 5 judecători ai Curţii Supreme.